Prethodni članak
Sljedeći članak

Blagoslov čak dva vozila

Održana skupština DVD Zlatar Bistrica


Jučer je održana redovna skupština DVD-a Zlatar Bistrica, koje broji ukupno 79 članova, od čega 27 članova čini operativnu ekipu opremljenu sa kompletnom  osobnom zaštitnom opremom. Oni su u prošloj godini imali četiri požarne i tri tehničke intervencije, te 31 ostalu intervenciju. Od požarnih intervencija zabilježen je jedan požar kuće i dva požara trave i niskog raslinja, a od tehničkih uklanjanje stabla s kolnika, ispumpavanje vode i ispiranje kolnika.

Kada je u pitanju osposobljavanje, početkom 2023. društvo je postalo bogatije za jednu vatrogaskinju i dva vatrogasca, a to su  Ira Balić, Jurica Nuli i Kristijan Hoić. Nešto kasnije u godini Mirela Jakuš, Goran Herceg, Simon Balić, Stjepan Uroić, Martin Pikutić i Berislav Bartolek uspješno su položili za vatrogasca prve klase, dok je Lovro Hajdek uspješno završio osposobljavanje za vozača C kategorije. U Izvješću o radu istaknuta je i značajna nabavka opreme i to isključivo vlastitim sredstvima prenesenim iz prethodnih godina. Društvo je kroz godinu odradilo dvije vatrogasne vježbe operativnih vatrogasaca na kojima je učenicima Osnovne Škole Zlatar Bistrica prezentiran rad i oprema, uz edukaciju kako postupati u situacijama kad se zateknu u požaru.

Članovi društva su aktivno sudjelovali na brojnim manifestacijama i događajima, izdvajamo vatrogasno hodočašće u Mariji Bistrici, Dan otvorenih vrata, sudjelovanje u projektu ''Jumicar'' i Advent u Zlatar Bistrici. Kroz cijelu godinu bila je aktivna i fire combat ekipa, poznata kao ''TAJ TEAM'' koju čine Lovro Hajdek i Goran Mikulec, a koji su i prošle godine osvojili naslov prvaka Hrvatske. Nikola Herceg, Jurica Nuli i Matija Nuli sudjelovali su pak na humanitarnoj utrci pod nazivom Zagreb-Firefighter-Stair-Chellenger gdje se penje po 666 stepenica zgrade u Zagrebu u interventnoj odjeći, također ostvarivši odlične rezultate. Na skupštini, koju su uz brojne vatrogasne i druge prijatelje pozdravili i izaslanik predsjednika VZKZŽ-e Elvis Lacković, načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec sa suradnicama dodijeljeno je i nekoliko priznanja. Tako su brončane vatrogasne plamenice dobili Dario Hoić i Nikla Herceg, spomenica za deset godina aktivnosti Marko Futivić, te Miroslav i Stjepan Martinjak, dok su Lovro Hajdek i Goran Mikulec dobili priznanje društva za poseban trud i zalaganje. Prije same skupštine vlč. Ivan Hrastović blagoslovio je dva vozila, kombi Opel Vivaro i  navalno vozilo Steyr. Ovo je navalno vozilo nabavljeno od jednog društva iz austrijskog Graza, čiji je predstavnik na ovoj skupštini uručio domaćem predsjedniku Draženu Mikulcu kip sv. Florijana. 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook