Prethodni članak
Sljedeći članak

'Pregrada je grad otvoren prema svojim građanima'

U Pregradi održana završna konferencija dvaju hvalevrijednih projekata


U petak, 09. travnja u Pregradi je održana završna konferencija projekata “Urbact volunteering cities” i “Partnerstvo za društvenu ekonomiju”.Riječ je o projektima na kojima je Grad Pregrada bio jedan od partnera, a koji dolaze iz sfere društvenih djelatnosti. “Oni su ponekad u drugom planu zbog infrastrukturnih projekata koji su vidljiviji. Radi se o projektu “Urbact Volunteering Cities”, gdje smo bili jedni od partnera uz nekoliko gradova europskih zemalja, te o projektu “Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju“, gdje smo kao Grad Pregrada u suradnji s Udrugom Zmak, Uredom za udruge Vlade RH, Gradom Ludbregom i Udrugom za solidarnu ekonomiju iz Ženeve radili na projektima za koje vjerujem da će u budućnosti poboljšati život stanovnika u Pregradi.

 - Želimo da građani daju svoje prijedloge i uključe se. To je izuzetno važno jer samo na taj način možemo u budućnosti stvarati razvoj koji više ne smije biti upravljan, kontroliran i usmjeravan isključivo iz jednog središta, već treba zahvatiti puno šire slojeve stanovništva i pritom ne mislim samo na grad Pregradu kao jedinicu lokalne samouprave, već sve naše udruge, institucije kao što su škole, dječji vrtić, državne institucije koje ovdje djeluju, Centar za socijalnu skrb, Gradsko društvo Crvenog križa”, rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula: “Pregrada je grad otvoren mladima, organizacijama civilnog društva i u pravom smislu riječi grad otvoren prema svojim građanima. Ovaj projekt samo govori u prilog tome jer su se kroz njega poticali volonterstvo, međugeneracijska solidarnost i participacija građana u društvenom i demokratskom djelovanju te je to samo još jedan iskorak da Pregrada bude još otvorenija i bolja u suradnji sa svojim građanima - , rekla je zamjenica župana Petek. (zl)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook