Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregračanima su uslugom Digitalni obrasci bitno olakšani administrativni poslovi


“Grad Pregrada uvidio je potrebu za uvođenjem digitalnih alata u komunikaciji s građanima. Još smo prije uvođenja online platforme Otvoreni grad donijeli strategiju organizacijskog razvoja i sustavno ju provodimo. Na platformu je implementirano čak sedam usluga, a pomoću usluge Digitalni obrasci naši sugrađani brzo i učinkovito podnose prijavu ili zahtjev prema upravnim odjelima. Tako se primjerice, studenti s našeg područja, vrlo jednostavno putem upravo ove usluge mogu prijaviti za stipendije koje Grad Pregrada svake godine dodjeljuje”, izjavio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Pregračani na online platformi Otvoreni grad imaju u svakom trenutku dostupne informacije o funkcioniranju gradskih usluga i uvid u proračun, a mogu i podnositi vlastite zahtjeve i prijedloge. Uslugom Digitalni obrasci olakšani su administrativni procesi. Građani mogu online ispuniti i predati brojne obrasce, čime se uvelike pojednostavljuje proces i štedi vrijeme.

 

Što donosi ova usluga?
Digitalni obrasci dodaju novu razinu digitalizacije uz već postojeću uslugu Sustav informiranja građana (SIG). Dok SIG omogućuje praćenje statusa predmeta ili dokumenata koji su predani Gradskoj upravi, usluga Digitalni obrasci omogućuje formiranje obrazaca po želji i u skladu sa specifičnim potrebama Pregračana.

Interaktivna prijava
Nakon kreiranja obrazaca sustav ih samostalno dostavlja na platformu Otvoreni grad te čini vidljivima i funkcionalnima za građane. Popunjeni i predani digitalni obrasci automatski dolaze u sustav uredskog poslovanja gdje ih zadužena osoba iz Grada dalje obrađuje. Povratna komunikacija prema građanima također je jedna od funkcionalnosti unutar platforme. Digitalni obrasci su već svojim dizajnom prilagođeni za što bolje korisničko iskustvo. To znači da poslovni procesi funkcioniraju učinkovitije i brže i to sve na korist i zadovoljstvo građana.

Uspjeh digitalne transformacije
Osim prijave putem korisničkog imena i zaporke, pristup platformi će se moći provesti i putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS), koji će uskoro biti dostupan za javnost. Do tada svoje podatke za prijavu i uključenje na platformu zatražite od Grada, a sve informacije i zanimljivosti o projektu pratite na službenim gradskim web te Facebook i Instagram stranicama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 265+700 km između čvora BABINA GREDA i čvora ŽUPANJA u smjeru Lipovca. Promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program