Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljeno idejno rješenje sportske dvorane u Stubakima

Vijećnici su se složili kako su potrebne modifikacije da bi se rješenje uklopilo u predviđeni budžet od milijun eura


Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica predstavljeno je idejno rješenje buduće sportske dvorane pri Osnovnoj školi Vladimir Bosnar.

O izgledu i funkcionalnosti dvorane govorio je predstavnik tvrtke Zagorje pro kon koja radi na projektima. Prema sadašnjem rješenju, dvorana će imati 1500 kvadrata na dvije etaže, osim velike dvorane, imat će i dvije manje koje će se moći podijeliti na pola kako bi ih moglo koristiti više topličkih sportskih udruga, tu će biti i svlačionice, kotlovnica i prostorije za školske i vrtićke domare te spremište, a tribine će biti podijeljene na fiksne i teleskopske.

Zbog strmog terena, dvorana će biti dijelom ukopana u zemlju, a pored će se urediti i parkiralište.

Ovakvo rješenje sportske dvorane, prema procjenama projektanata, koštalo bi oko 10 milijuna kuna. No, obzirom da je Općina za sportsku dvoranu odredila budžet od 7,5 milijuna kuna, morat će se krenuti u modifikacije ovoga rješenja.

Vijećnici su predložili da se radi smanjenja troškova na drugi način izvede konstrukcija te da se možda i ukinu neke predviđene prostorije, kako bi se cijena dovela u predviđene gabarite od milijun eura, a trtaženo je i da se, kao vrlo važna stavka, za sljedeću sjednicu pripremi procjena troška održavanja dvorane.

Načelnik Josip Beljak pozvao je vijećnike da u idućih tjedan dana daju prijedloge modifikacija predstavljenog rješenja sportske dvorane, kako bi projektanti mogli izraditi novo rješenje za sljedeću sjednicu.

Vijećnici su odobrili i kreditno zaduženje Općine Stubičke Toplice radi financiranja  projekta ''Modernizacija i rekonstrukcija javne rasvjete'', koji bi trebao koštati milijun i 990 tisuća kuna s PDV – om. Firma koja će biti odabrana za realizaciju projekta financirat će projekt, a Općina će ga potom otplaćivati u ratama u sedam godina, i to iz ušteda na električnoj energiji i održavanju rasvjete. U planu je zamjena 480 postojećih lampi na području općine te postavljanje 89 novih lampi na dionicama gdje je to potrebno.

Između ostaloga, usvojeno je i izvješće o izvršenju proračuna Općine za razdoblje prvih šest mjeseci, zatim izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture kao i izvješće o održavanju istih, za prvih šest mjeseci ove godine, kao i godišnje izvješće DV Zvirek te izvješće o radu Općinske knjižnice.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook