Prethodni članak
Sljedeći članak

[PREDSTAVLJEN 27. ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR] Na više od 5 tisuća kvadrata predstavit će se 250 izlagača iz 3 države

Svečanost otvorenja bit će u četvrtak 12. rujna u 13 sati u amfiteatru SŠ Krapina


Na prostoru kod OŠ Ljudevita Gaja i u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda od četvrtka 12. do subote 14. rujna održat će se Međunarodni sajam – Zagorski gospodarski zbor, koji će ove godine okupiti oko 250 izlagača iz desetak hrvatskih županija, Slovenije i BiH, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Krapini.
Na više od pet tisuća četvronih metara predstavit će se proizvodi i ulsuge gospodarstva i obrtništva, radionice, kušaonice, tradicijske i suvremene djelatnosti, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, Obrtničke komore KZŽ, HGK Županijske komore Krapina i Radija Kaj, a pod pokrovitelsjtvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

- Samo sajmovanje protezat će se po Šetalištu i cijelom gradu, a to je novitet koji doprinosi da svi koji posjete Tjedan kajkavske kulture mogu konzumirati dio onoga što se događa na Zboru. Obrtnička komora već tradicionalno je pripremila i pružanje besplatnih usluga šišanja i frizura na sajmu, kao i prezentaciju tradicijskih i umjetničkih obrta. Posjetite nas, povežite gospodarstvo i zabavu – pozvao je predsjednik OK KZŽ Davor Pleško, a predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je da organizatori još uvijek uspiejvaju osigurati da je sajam besplatan za izlagače i posjetitelje. - Nema ulaznice ni kotizacije, treba samo doći s dobrom voljom – istaknuo je Grilec.

Direktor Radija Kaj Drago Gradečak istaknuo je će se od iduće godine složiti još značajnija medisjka priča oko ZGZ – a. – Na prostoru Zbora bit će organiziran Sajamski radio koji zajedno organiziraju Radio Kaj i Zagorski radio, a zbor sponzorski podupiru i Zagorski list, Zagorje.com i Viken Van Zagreba. Hvala svima koji sudjeluju u medijskom promotivnom prostoru jer radimo nešto dobro za Krapinu i Hrvatsko zagorje – rekao je Gradečak.

- U ovom kajkavskom tjednu, kada slavimo domaće i zagorsko, sastavni dio je i Zbor gdje će se izložiti ono najbolje u gospodarstvu kajkavskog govornog područja. Drago mi je što je iz godine u godinu Zbor sve bolji i veći, ima sve više izlagača i pozivam sve da dođu u Krapinu – reako je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Župan Željko Kolar rekao je da je ljestvica za Zbor postavljena visoko. – Na to su nas obavezali sjajni rezultati našeg gospodarstva koje kontinuirano raste. Hvala svim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima na sjajnim rezultatima jer su i nama omogućili da se postavimo na neke veće projekte, koje možemo financirati zbog povećavanja naših izvornih prihoda jer smo u posljednje četiri godine otvorili preko 4000 radnih mjesta. Jedan od tih projekata je Poduzetnički inkubator koji će biti otvoren krajem 3 mjeseca iduće godine – rekao je župan, dodavši da je ZGZ jedan od 3 najjača gospodarska zbora u Hrvatskoj te da je ove godine županija partner Varaždinska županija. - Ove godine ćemo se vratiti u prošlost, glavnina će biti sadašnja snaga gospodarstva KZŽ, a posvetite pozornost iznenađenjima kojih do sada nije bilo, gdje ćemo prezentirati što želimo da gospodarstvo KZŽ bude u budućnosti, a to će biti vrlo upečatljivo – pozvao je župan Kolar.

Svečanost otvorenja bit će u četvrtak 12. rujna u 13 sati u amfiteatru SŠ Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook