Prethodni članak
Sljedeći članak

[GLJIVARSKI KVIZ] Ivančani pobjednici 'Gljivarenja v zlatarskom kraju'

Zlatarsko Gljivarsko društvo „Medenka“ zadovoljno je ovogodišnjim šestim Gljivarenjem v zlatarskom kraju


Premda vrijeme u subotu nije bilo naklonjeno gljivarima, zlatarsko Gljivarsko društvo „Medenka“ zadovoljno je ovogodišnjim šestim Gljivarenjem v zlatarskom kraju. Kod lovačkoga doma LD „Zajček“, u Martinščini, okupilo se oko 300 gljivara i ljubitelja gljiva iz 13 društava. Pozdravila ih je zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, zaželjevši im sreću u skupljanju gljiva u šumama na padinama južnoga dijela Ivanščice. Uz nju i predsjednik Gradskoga vijeća, Krunoslav Klancir, i predsjednik „Medenke“ Avelin Fijačko. Na daterminatorskome stolu našlo se 75 vrsta gljiva, koje je determinirao, uz stručno predavanje, Branko Bartolić, predsjednik Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza (HMGS), inače determinator mentor za gljive. Nakon predavanja održano je i tročlano ekipno natjecanje gljivara u kategoriji “Najviše prepoznatih vrsta gljiva” .

Naime., u 10 minuta trebalo je prepoznati 25 ponuđenih vrsta gljiva. Najuspješniji su bili predstavnici GD Ivanec, koji su dobili na dar drvenu skulpturu gljive, rad Jurice Petrića, člana GD „Medenka“ iz Zlatara, kao i članovi drugo i treće plasirane ekipe odnosno GD Smrčak iz Čakovca i Udruge gljivara Kraljevka iz Gline.

Dakako, gljivari su se pobrinuli i za prigodan slastan jelovnik. Doručak - pečena jaja s gljivama, a za ručak gljivarski kotlić i kotlovina s gljivama. I tražila se „porcija“ više!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook