Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik DVD-a: „Krećemo s projektom uređenja Vatrogasnog doma“

U subotu je u Brestovcu Orehovičkom održana Svečana sjednica povodom 80. obljetnice postojanja i neprekidnog rada DVD-a Brestovec Orehovički


Svečanim mimohodom okupljenih vatrogasaca središtem mjesta počeo je program obilježavanja 80. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestovec Orehovički. Uslijedila je svečana sjednica u prostoru OŠ Stjepana Radića kojoj su uz brojne goste prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina Željko Odak te načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Sjednici su nazočili i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava DVD Bedekovčina, DVD Orehovica, DVD Kebel, DVD Poznanovec, DVD Mače, DVD Selnica, DVD Garešnički Brestovac, DVD Požeški Brestovac i DVD Daruvarski Brestovac, prijatelji te podupiratelji Društva.

„Društvo osnovano usred Drugog svjetskog rata neprekidno djeluje 80 godina“

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovec Orehovički osnovano  je 17. kolovoza 1942. godine u ratom zahvaćenoj nam zemlji netom nakon  požara u susjedstvu  kod Ljudevita Siketića iz Orehovice, kad se uvidjelo da jedino udruženim snagama i zajedno  mogu drugima pomagati u spašavanju od požara, poplava te drugih nedaća koje su tada harale i pustošile Lijepom našom. Inicijativu za osnivanjem društva u Brestovcu Orehovičkom  pokrenuo je učitelj iz Orehovice Antun Kantolić koji je ujedno i izabran za prvog predsjednika DVD-a – prisjetio se u svom izlaganja početaka djelovanja Društva sadašnji predsjednik Tomica Gulija.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovec Orehovički danas broji 45 članova od kojih je 20

aktivnih, 12 interventnih i 4 pričuvna člana. U svojim redovima DVD Brestovec Orehovički ima vatrogasce, vatrogasce I. klase, dočasnike, dočasnike I. klase, časnike, časnike I. klase te jednog člana koji je ujedno i djelatnik Javne vatrogasne postojbe.

„U burnoj 2022. godini imali smo 14 intervencija“

Predsjednik Gulija osvrnuo se na velik broj intervencija u ovoj godini, a otkrio je velike planove koje DVD Brestovec Orehovički ima za budućnost:

– Iako smo tek na polovici 2022. godine možemo reći da je ona bila poprilično burna s obzirom da smo do sada imali 14 intervencija. U daljnjem radu ostat ćemo pozitivni i motivirani te svojim radom i zalaganjem potaknuti druge da se uključe u vatrogastvo. Osim toga, ponovno su krenuli radovi na uređenju novog Vatrogasnog doma kojeg planiramo urediti do kraja, a čiji je projekt uređenja napravio arhitekt Mario Kvež – najavio je planove za uređenje Vatrogasnog doma u Brestovcu Orehovičkom  predsjednik DVD-a Gulija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber čestitao je domaćinima na ovom lijepom jubileju te uručio Zahvalnice i odlikovanja brestovečkim vatrogascima. Uz darivanja i pozdravne govore druženje vatrogasaca nastavilo se uz prigodni domjenak do kasnih večernjih sati.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook