Prethodni članak
Sljedeći članak

Pred nama je produženi vikend! Poznati meteorolog ima loše vijesti: 'Ne izgleda sjajno'

  • foto: Krapina/poslala čitateljica

    foto: Krapina/poslala čitateljica


Za produženi vikend ne očekuje nas stabilno vrijeme, no temperatura mora i UV-indeks bit će visok. Detalje je objavio meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U nastavku tjedan i dalje nestabilno. Još uvijek nema duljeg stabilnog razdoblja na vidiku. Dakle, bit će dosta pljuskova, ponekad i grmljavine, a sve skupa prekidat će sunčana razdoblja. Za sad, uz današnji dan, još i srijeda izgleda malo povoljnije od drugih dana u ovom tjednu. Dobra vijest je ugodna toplina, ne prevruće i ne prehladno. Loša vijest je ne baš dobro vrijeme za produljeni vikend.

Sramežljivi greben kojem možemo zahvaliti ovo sunce danas, ustupit će mjesto novoj masi vlažnog nestabilnog zraka. Prizemno, u utorak će nam se sa sjeverozapada i zapada približiti frontalni sustav pa će vrijeme ponovno biti promjenjivije, nestabilno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, i to poglavito u unutrašnjosti, u drugom dijelu dana. Potom povoljnija i sunčanija srijeda, a onda ponovno od četvrtka pa sve do subote, češći, lokalno i izraženiji pljuskovi i grmljavina.


Novo jutro, djelomice ili pretežno sunčano, uz promjenjivu naoblaku, dok ponegdje u unutrašnjosti ponovno može biti i magle, uglavnom po kotlinama. U početku i bez vjetra, tiho, rijetko gdje na zapadu već poneki pljusak. Jutarnja temperatura na kopnu će biti između 9 i 14, a na moru većinom od 15 do 18 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj od sredine dana uz približavanje fronte i umjeren i jak razvoj oblaka očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom. Zapuhat će sjeverac koji prolazno može biti pojačan. Najviša dnevna temperatura bit će od 22 do 25 stupnjeva, najavio je Brzoja u Dnevniku Nove TV.

I u Slavoniji i Baranji će poslijepodne biti nestabilnije. Također uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, izglednije na zapadu regije. Vjetar slab do umjeren sa sjevera, prolazno na mahove jak. Temperatura će biti od 24 do 27 stupnjeva.

Nestabilno i u gorju i na sjevernom Jadranu. Najoblačnije sutra u gorskoj Hrvatskoj, više promjenjivo na moru, sa sunčanim razdobljima. Cijeli dan može biti i pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u gorju. Puhat će sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, navečer bura. Temperatura u gorju od 18 do 23, a na sjevernom Jadranu od 22 do 26 stupnjeva.


U Dalmaciji sutra djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, a u zaleđu poslijepodne uglavnom i uz pljuskove s grmljavinom. Tek lokalno su mogući i uz obalu.

Puhat će sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, dok će temperatura biti od 24 do 26 stupnjeva.


Temperatura mora je većinom između 20 i 22 stupnja, a i UV-indeks će u utorak biti visok ili umjeren.

Nestabilno u našim krajevima i sljedećih dana. Očekuje se promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima kojih će najviše biti u srijedu, dok će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti češći, a moguće i obilniji, u četvrtak i petak. Uz ovo promjenjivo vrijeme, na kopnu ipak mrvicu manje toplo od sredine tjedna.

I za Jadran vrijedi slično. Promjenjivo i nestabilno, osobito od četvrtka kad može biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, pa od četvrtka jugo i jugozapadnjak. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati.

Vikend ne izgleda sjajno, nije to baš scenarij koji smo priželjkivali za kraj ovog tjedna. Mala utjeha neka bude ipak više sunčanih razdoblja u subotu i nedjelju nego u četvrtak i petak. Inače, između kišnih epizoda i kraćih pljuskova žongliramo do daljnjega pa se po tom ni ovaj kraj svibnja i ni početak lipnja neće razlikovati od uobičajenog vremena za doba godine, rekao je Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook