Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznati detalji ispraćaja Kiće Slabinca: Bit će sahranjen u Aleji velikana, a u Slavoniji će mu u čast zasvirati tamburice

Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan u četvrtak, 19. studenoga u Zagrebu, na Krematoriju u Velikoj dvorani, u 12 sati i 40 minuta

  • Milan Sabic/PIXSELL

    Milan Sabic/PIXSELL


Krunoslav Kićo Slabinac napustio na je prošli petak u 77. godini života. Od voljenog glazbenika sutra će se na zagrebačkom krematoriju oprostiti članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici. Posljednji ispraćaj zakazan je za 12.40 sati u veliko dvorani, a uoči samog ispraćaja detalje o istome medijima je otkrio Kićin sin Pavao.

- Tatina želja bila je da ga kremiraju. Bit će sahranjen u Aleji velikana u krugu obitelji - rekao je glazbenikov sin za 24 sata. Od Kiće će se pjesmom oprostiti kolege i prijatelji Ante Gelo, Miran Glinac i Drago Laban koji će izvesti njegov hit 'Plavuša'. Okupit će se i tamburaši koji će izvesti pjesmu 'Otišo je moj otac polako'. Pustit će se i pjesma 'My way' u izvedbi Elvisa Presleya, jer su Kiću zvali našim Elvisom.

U isto vrijeme od Kiće će se oprostiti i njegovi Slavonci uz zvukove tambure koji će odjekivati u nekoliko slavonskih gradova – Osijeku, Đakovu, Županji, Našicama, Vinkovcima... - Kiću ćemo ispratiti uz prisustvo najbližih suradnika i obitelji, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Bit će pokopan uz sve državne počasti – kazao Branko Uvodić, Kićin dugogodišnji prijatelj.

Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan u četvrtak, 19. studenoga u Zagrebu, na Krematoriju u Velikoj dvorani, u 12 sati i 40 minuta. U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti ga na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato smo prihvatili ideju njegovih kolega Hrvatske glazbene unije, Podružnice Osijek i zajednički ćemo organizirati Kićin glazbeni ispraćaj - priopćili su iz Kabineta osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.
Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićini kolege glazbenici odsvirat će njegove dvije skladbe. Ovoj su se inicijativi pridružili i drugi gradovi na području istoka Hrvatske, pa će se u isto vrijeme iste skladbe izvoditi i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava, a vjerujemo kako će to učiniti još gradova i općina organizirajući u isto vrijeme izvođenje istih skladbi na svojim trgovima. Nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici će se uputiti na Promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.

. Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.
Sve Osječanke i Osječane koji žele na ovaj način simbolično ispratiti legendu tamburaške i zabavne glazbe, dobitnika nagrade za životno djelo Osječko-baranjske županije, pozivaju da, poštujući epidemiološke mjere, držeći međusobni razmak i noseći masku za lice, dođu na osječku Promenadu gdje će duž rijeke Drave od centra grada pa do Tvrđe na nekoliko lokacija moći uzeti ružu i položiti ju u Dravu. Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.
ISPOVIJEST KIĆINOG SINA:'Tata je mjesecima bio u bolnici, nismo ga mogli ni poljubiti ni čuti. Boli me koliko sam tuž
Posljednje mjesece Kićo je proveo u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a. Zbog koronarne bolesti ljetos je hospitaliziran, ali unatoč uspješnom operativnom zahvatu oporavak se zakomplicirao. Svi su se nadali kako će krenuti na bolje, no Kićo ipak nije izdržao, pišu 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook