Prethodni članak
Sljedeći članak

Požar na školi u Zagrebu, u gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je požar ugašen, a u tijeku je dogašavanje

  • Patrik Macek/PIXSELL

    Patrik Macek/PIXSELL


U Zagrebu je tijekom noći izbio požar, zapalila se škola u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Riječ je o Osnovnoj školi Mate Lovraka. Vatra je planula tijekom noći, a vatrogasci su još na terenu, kratko su nam kazali.

Požar je, kako kažu svjedoci koji žive u blizini, izbio oko 4:30. Vatra je zahvatila cijeli gornji kat škole, a na teren je izašlo preko trideset vatrogasaca u nekoliko vozila. Kako se čini prema najnovijim fotografijama s mjesta događaja, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu. Cijelo područje je ograđeno, piše  Index.hr.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je požar ugašen, a u tijeku je dogašavanje. - Jutros u 4:28 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ "Mate Lovraka". Požar je ugašen i u tijeku je dogašavanje. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida , stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Jedan vatrogasac je ozlijeđen. Vatrogasci su opisali uzrok požara. - Prva dojavi radi se o požaru smeća iza objekata. Kad smo došli, utvrdili smo da se radi o požaru u objektu OŠ Mate Lovraka na 1. katu, u prostoriji 15 m2, koji je ugašen, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta cca 1000 m2, što se mora otvarati i istovremeno gasiti, tako da ima još dima. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (uganuće zgloba), stoji u odgovoru JVP-a Zagreb na Indexov upit.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook