Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja, pogledajte nagrađivani film koji tematizira seksualno zlostavljanje djece

U četvrtak u petak u Zelenoj dvorani


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava se 25. studenoga, ovog četvrtka i petka u Zelenoj dvorani u Zaboku prikazat će se projekcija nagrađivanog filma ''Jedna od nas'', redatelja Đure Gavrana, koji tematizira seksualno zlostavljanje djece.

Radnja se odvija na proslavi petnaeste godišnjice mature, gdje se kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju. Sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismu u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka. 

Film prati skupinu ljudi koji tijekom jedne večere pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.

Projekcija u četvrtak u 17 sati će se održati uz prisustvo samog autora, nakon čega će uslijediti i razgovor s njim. Isti je film na rasporedu i u petak, 26.11. u 20 sati.

Ulaz je slobodan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook