Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Dana planete Zemlje: Na području općine Tuhelj održana volonterska akcija "Smeće pokupi, Zemlji se iskupi"


Na inicijativu Savjeta mladih Općine Tuhelj na području općine Tuhelj održana je volonterska akcija “Smeće pokupi, Zemlji se iskupi” povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

 

Akciji su se priključili članovi Savjeta mladih, zamjenica načelnika te ostali volonteri koji su čistili okoliš na više lokacija u općini, na kojima je nažalost prikupljena veća količina raznog otpada kojeg su bacili neodgovorni pojedinci.

Volonteri su bili podijeljeni u 5 timova koji su očistili okoliš uz županijsku cestu od potoka Horvatska u Proseniku pa sve do rotora u Tuheljskim Toplicama, od izvora termalne vode u Bolničkoj ulici preko Črešnjevca i Svetog Križa do Tuhlja, na ulazu u naselje Trsteno i uz glavnu cestu u Pristavi te na pojedinim lokacijama na kojima su odbačene veće količine otpada (Lenišće, Pristava i gornji dio Svetog Križa).

 

Općina je osigurala kontejner za prikupljene otpada, a TZ Biser Zagorja pobrinula se oko okrijepe za vrijedne volontere koju je pripremao načelnik Općine sa svojim suradnicama.

 

– Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji, a mještane pozivamo da budu savjesni i da ne bacaju otpad u prirodu, već da ga razvrstavaju i predaju sukladno naputcima Općine i komunalnog poduzeća koje prikuplja otpad na području naše općine, te da koriste i sve dodatne mogućnosti za odlaganje otpada koje imaju na raspolaganju, a to su eko otok, reciklažno dvorište u Klanjcu te godišnje sakupljanje glomaznog otpada. – poručuje predsjednik Savjeta mladih Tomislav Tramišak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook