Prethodni članak
Sljedeći članak

Povećana je pomoć građanima i kućanstvima te dodana stavka pomoći za sanaciju šteta od potresa

Na sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice održanoj putem telefonske konferencije donesen prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna


Na telefonski održanoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice održanoj prošlog tjedna, donesena je prva izmjena proračuna za ovu godinu, s pripadajućim programima. Nakon prvog rebalansa, proračun iznosi 21.056.148,00 kuna, plus primici od kreditnog zaduživanja u iznosu od 12.700.000,00 kuna, za izgradnju dječjeg vrtića, što onda ukupno iznosi 33.756.148,00 kuna.

 

- Smanjene su stavke za zaposlene, izdaci za usluge promidžbe i informiranja, izdaci za Dan Općine, Susrete za Rudija, ostale priredbe i manifestacije, sredstva za rad Turističke zajednice. Također su smanjena sredstva za sufinanciranje projekata udruga. Povećane su stavke pomoći građanima i kućanstvima, dodana je nova stavka pomoći za sanaciju šteta od potresa, kao i stavka pregleda dimnjaka na svim objektima oštećenim u potresu. Uvedena je nova stavka koja se odnosi na uvođenje priključaka na „novo groblje“ kako bi se mogla ishoditi uporabna dozvola za isto i kako bi se mogli vršiti ukopi – ističe načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Od 01.03. do 30.06.

Na sjednici je, uz ostalo, donesena i Odluka o mjerama pomoći poduzetnicima za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID – 19 na gospodarstvo. Prema odluci, poduzetnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Općine Gornja Stubica oslobađaju se plaćanja zakupnine. Poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti umanjit će se za 30 % utvrđeni iznos obveze komunalne naknade. Poduzetnici koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnost, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad, oslobađaju se obveze plaćanja komunalne naknade. Mjere će se primjenjivati za razdoblje od 1. ožujka do 30. lipnja ove godine. Načelnik Općine ovlašten je, prema Odluci Vijeća, na produženje roka za primjenu mjera, ako se pokaže potreba za nastavak ublažavanja negativnih posljedica zbog epidemije koronavirusa.

Prihvaćanje darovane nekretnine

Društvo Rudolf Perešin na svojoj je Skupštini donijelo Odluku o darovanju nekretnine na kojoj se nalazi Spomen hiža Općini Gornja Stubica. Općinsko vijeće donijelo je odluku o prihvaćanju darovane nekretnine te se uskoro očekuje raspisivanje natječaja za daljnju izgradnju. Također, na sjednici je donesena odluka o objavi javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Općine Gornja Stubica. U Savjet mladih Općine bira se pet članova i pet zamjenika članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, na mandat od tri godine. U Savjet mladih biraju se mladi koji u trenutku podnošenja kandidature za članstvo imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina života i koji imaju prebivalište na području Općine. Pravo predlaganja kandidatura za članove udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija i neformalne skupine mladih. Rok za podnošenje kandidatura je 15 dana od dana objave javnog poziva na web stranicama Općine. Kandidature se dostavljaju u pisarnicu Općine Gornja Stubica ili se šalju poštom preporučeno na adresu: Općina Gornja Stubica, Komisija za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica,Trg svetog Juraja 2, 49 245 Gornja Stubica „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Gornja Stubica“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook