Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar donio mjere za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom COVID-19

Gradsko vijeće Zlatara održalo je sjednicu elektroničkim putem te usvojilo nekoliko odluka i zaključak o dodjeli gradskih priznanja


Gradsko vijeće Zlatara na sjednici održanoj elektroničkim putem donijelo je nekoliko važnih odluka, kao i zaključak o dodjeli gradskih priznanja. Donesena je odluka o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 za obveznike plaćanja komunalne naknade na području Grada Zlatara, prema kojoj Grad Zlatar oslobađa plaćanja komunalne naknade obveznike plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti za koje je sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad i to za ožujak 2020. godine u iznosu od 50% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade te od travnja 2020. godine do opoziva naprijed navedenih odluka Stožera civilne zaštite RH, u iznosu od 100% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade.

Sufinanciranje cijene vrtića

Također, donesena je i odluka o mjerama za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja za vrijeme epidemije. Roditelji čija djeca u redovnom radu pohađaju Dječji vrtić i jaslice Uzdanica Zlatar te koji ostvaruju pravo na sufinanciranje ekonomske cijene programa, a zbog proglašene epidemije ne koriste program istog, oslobađaju se plaćanja učešća u ekonomskoj cijeni programa za vrijeme obustave redovnog rada. Grad Zlatar će za djecu s prebivalištem na području Grada Zlatara sufinancirati troškove predškolskog programa u ustanovama predškolskog odgoja drugih JLS do iznosa 50% ekonomske cijene programa Dječjeg vrtića Uzdanica, ukoliko je roditelj oslobođen plaćanja udjela ekonomske cijene programa. Grad će roditeljima djece koja polaze program predškolskog odgoja u obrtima za obavljanje djelatnosti dadilja, samo financirati iznos čuvanja mjesta ukoliko prethodno imenovani isto naplaćuju, temeljem dostavljenog popisa djece od ustanova i obrta, a do visine iznosa čuvanja mjesta Dječjeg vrtića Uzdanica i to ukoliko je roditelj oslobođen plaćanja udjela ekonomske cijene programa.

Porez na postavu ugostiteljskih terasa

Vijeće je donijelo i odluku o oslobođenju poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa. Pravo na oslobođenje od plaćanja ovog poreza ostvaruje se za obveze koje dospijevaju počevši od 01.04.2020. do 08.07.2020. godine, a za to nije potrebno podnositi zahtjev. Donesena je i odluka o oslobođenju od plaćanja rezervacije prostora za prodaju na sajmištu i tržnici u Zlataru. Pravo se ostvaruje za obveze plaćanja za rezervaciju za drugo tromjesečje i za svako slijedeće započeto tromjesečje do opoziva Odluke o mjeri obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti, a zahtjev također nije potrebno podnositi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 20:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s ka...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program