Prethodni članak
Sljedeći članak

POU Zabok potpisalo sporazume sa zabočkim udrugama radi unapređenja kulturnih programa u gradu


U Gradskoj galeriji Zabok jučer je potpisan sporazum između Pučkog otvorenog učilišta i zabočkih udruga.

Nakon što je Pučko otvoreno učilište Zabok nedavno potpisalo slične sporazume o suradnji sa zabočkim školama, dječjim vrtićem i gradskom knjižnicom, na redu je potpisivanje suradnje s udrugama.

Ispred POU sporazum je potpisao v.d. ravnatelja Branko Piljek, koji je istaknuo kako je cilj potpisivanja ovih sporazuma da se unaprijede programi i sadržaji u sklopu Multimedijalnog centra i kina te Gradske galerije, odnosno da se privuče što veći broj posjetitelja na događanja, izložbe, koncerte koji se tamo organiziraju. – U međuvremenu smo potpisali sporazum i s Osnovnom školom Gornja Stubica, a u najavi je i potpisivanje sporazuma s Osnovnom školom Sv. Križ Začretje. Šteta je da ako imamo, primjerice, izložbu ili koncert nekog vrhunskog umjetnika da takvi programi ne budu adekvatno popraćeni, i to želimo poboljšati ovim suradnjama – rekao je Piljek.

Sporazum su potpisali predsjednici Ogranka Matice hrvatske Zabok, Hrvatske udruge Muži zagorskog srca, Matice umirovljenika KZŽ, Matice umirovljenika Zabok i Županijske podružnice UHDDR KZŽ.

Uglavnom su svi istaknuli kako će biti potpora jedni drugima i POU u organizaciji događanja te će osvijestiti članove svojih udruga koliko je važno poticati i podržavati kulturna događanja u Zaboku te će populaciju kojom se bave i koju zastupaju pravovremeno informirati o događanjima koja će se organizirati, a koja će moći posjetiti.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook