Prethodni članak
Sljedeći članak

POTVRDILA FINA: Zagorci najbolje znaju gospodariti novcem!


Prema podacima Financijske agencije (FINA), stanovnici Krapinsko – zagorske i Dubrovačko neretvanske županije najbolje znaju rasporediti svoj kućni budžet i općenito postupati s novcem. Naime, Fina je objavila broj ovršenih građana po županijama s 31. ožujka ove godine. Tako je u Hrvatskoj ukupno 226.900 građana koji nisu na vrijeme podmirili svoje dospjele obveze i stigla im je ovrha, piše Kodeksportal.

Ukupan dug ovršenih iznosi 2,35 milijardi eura. U Zagorju je u prosjeku svaki 21. pod ovrhom, njih 4,81 posto, dok je u Sisačko – moslavačkoj ili koprivničko – križevačkoj županiji pod ovrhom svaki 13., odnosno 14. stanovnik. Iako u nekim dijelovima Varaždinske županije ne priznaju da su Zagorci, oni također dosta dobro posluju i pod ovrhom je (samo) 5,05 posto građana.

Prema prosječnom iznosu duga, navodi Fina, najviše je potrošača s evidentiranim neizvršenim osnovama za plaćanje u Makarskoj, njihov prosječan dug iznosi 24 tisuće eura. Slijede ih potrošači grada Rovinja s dugom od 19 tisuća €, Ivanić Grada s dugom od 17 tisuća €, grada Zagreba s dugom od 16 tisuća €, Varaždina i Poreča s dugom od 15 tisuća € te Šibenika i Samobora s dugom od 14 tisuća €, dok su potrošači u preostalih 17 gradova s rang liste, u prosjeku dužni od 7 tisuća (potrošači grada Siska, Karlovca i Vukovara) do 12 tisuća eura (potrošači grada Splita i Vinkovaca).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook