Prethodni članak
Sljedeći članak

Potvrđeno: Varaždinski župan bio 'mrtav pijan' kad se mlatio u kafiću s mladićem


Varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) je u noći s 23. na 24 rujna sudjelovao u tučnjavi u jednom kafiću u samom centru Varaždina, a pritom je bio pijan. On je sam priznao da je popio koju čašu vina, no iz nalaza kojeg je dobio i objavio Index, čini se da je bilo i malo više od toga.

Index je u posjedu nalaza kojega Stričak nije želio danas komentirati, a prema kojemu je imao 2.02 promila alkohola u krvi. Nalaz je obavljen 24. rujna u ranim jutarnjim satima, dakle nakon indicenta.

Inače, nakon incidenta u kojem je Stričak dobio čašom u glavu, u više poruka koje su dobili novinari Indexa pisalo je da je on bio u vidljivo pripitom stanju, što je sad sve potvrdio i toksikološki nalaz. Danas su kontaktirali i Varaždinsku županiju te pitali je li Stričak bio u alkoholiziranom stanju i koliko je promila imao u krvi. Zvali su i Stričaka, no on nije odgovorio na poziv, kao niti na tekstualnu poruku.

"Vezano uz navedeni incident, a kojeg spominjete u upitu, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sve je već nekoliko puta ponovio u javnosti i o navedenoj temi nema više ništa za dodati. Navedenim incidentom bave se nadležne institucije RH te daljnju komunikaciju vezano uz cijeli događaj ne smatramo potrebnom", odgovorili su Indexu SMS porukom iz Varaždinske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook