Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISANI UGOVORI] 5,7 milijuna kuna stiže u Zagorje

Naše općine, gradovi i Županija ostvarili su pravo na potpore za razne projekte, od javne rasvjete, preko sanacije cesta, klizišta, gradnje nogostupa, pa do gradnje vrtića i rekonstrukcije ovojnice na školskoj zgradi


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je svečano uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja).

Što se Krapinsko – zagorske županije tiče, iz ovih programa u Zagorje stiže 5,7 milijuna kuna. Tako će Krapinsko – zagorska županija dobiti 400 tisuća kuna za 2. Fazu rekonstrukciju ovojnice na OŠ Mače. Za uređenje nerazvrstane ceste u naselju Lenišće, odvojak Krizmanić – Kreševac 100 tisuća kuna dobiva Općina Tuhelj, Općina Gornja Stubica 300 tisuća kuna za javnu rasvjetu, a 100 tisuća kuna dobit će Općina Zagorska Sela za sanaciju nerazvrstane ceste prema groblju i crkvi. Po 400 tisuća kuna dobivaju Općina Desinić za projekt pojačanog održavanja nerazvrstane ceste Hum Košnički – Dečman – Kantaj, Općina Budinščina za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine te isti iznos za uređenje pristupne ceste sa sanacijom klizišta i prilaza višestambenoj zgradi Budinščina 13B.

Općina Mače ostvarila je pravo na 100 tisuća kuna za rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste i pripadajućeg propusta preko potoka Sutinčica na nerazvrstanoj cesti prema Velikom Komoru, Općina Kumrovec 150 tisućakuna za izradu energetski učinkovite i ekološki prihvatljive LED javne rasvjete u naseljima Kladnik i Ravno Brezje, Općina Petrovsko 350 tisuća kuna za održavanje i modernizaciju postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima Stara Ves, Rovno, Slatina Svedruška i Štuparje, Općina Hrašćina 100 tisuća kuna kuna za drugu fazu rekonstrukcije dionice ceste Žeželji – Drnetići, a Općina Kraljevec na Sutli 200 tisuća kuna za stambeno poslovnu građevinu.

Za drugu fazu uređenja parkirališta uz mjesno groblje 350 tisuća kuna dobila je Općina Lobor, kao i 300 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine. Pravo na 400 tisuća kuna dobile su Općina Mihovljan, za održavanje postojećih nerazvrstanih cesta na području općine te Općina Đurmanec za obnovu nerazvrstanih cesta na području općine. Općina Hum na Sutli ostvarila je pravo na 350 tisuća kuna za izgradnju nogostupa u naselju Prišlin, a po 300 tisuća dobivaju Općina Radoboj za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine te Općina Novi Golubovec za radove na održavanju nerazvrstanih cesta. Općina Jesenje dobit će 150 tisuća kuna za gradnju zgrade dječjeg vrtića, a Općina Stubičke Toplice 100 tisuća kuna za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste u Strmcu Stubičkom.

-S ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u ovom prvom krugu odabira nalaze se na rezervnim listama te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje, ukoliko se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za Programe.Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027. - najavila je ovom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC503 Zapužane-Biograd na Moru ispod nadvožnjaka u Biogradu. A1 Zagreb-Split-Ploče: -na naplati Lučko u oba smjera te Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; A3 Bregana-Lipovac:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program