Prethodni članak
Sljedeći članak

Pošta o zagubljenom paketu u Berlinu: Pošiljka je otpremljena u inozemstvo i prema uvidu nije se vratila u Hrvatsku

U međuvremenu se Ivani javila teta iz Berlina koja je rekla da su joj na pošti rekli da je paket došao oštećen i da ga zato nisu isporučili


Prije par dana pisali smo o nestalom paketu punom domaćih zagorskih suhomesnatih proizvoda koji je iz Zagorja otputovao za Berlin. Poslale su ga Dragica Tušek i snaha Ivana iz Kuzminca teti za 55. godišnjicu braka. Paket do adrese tete Katice u Berlinu nije stigao. Tako im je javila teta koja je taj paket i očekivala.

- Ja sam paket donijela na poštu u Mihovljan 1. veljače. Još sam pitala poštaricu, s obzirom da je korona, da li se mogu slati takvi paketi. Rečeno mi je da se mogu. Paket sam platila 150 kuna i pratila sam ga preko moba. Putovao je avionom. 1. veljače je pošiljka zaprimljena u Mihovljanu, 2. veljače je otpremljena u inozemstvo, 3. je prispjela u inozemstvo, a 4. veljače je pisalo 'dostava na adresu je u tijeku – ispričala je Ivana što zna o zadnjem tragu paketa i dodaje da naša pošta vidi po stanju da je paket gore, a njihova da je vraćen za Hrvatsku.
A u paketu koji je težio više od 8 kilograma su bile šunke, špek, kobasice, tlačenica (prezvuršt), čvarci, orasi. Sve domaće i vakumirano.

Upit smo poslali i Hrvatskoj pošti koje je obećala istražiti što se dogodilo s paketom i povratno nam javiti. Danas su nam odgovorili sljedeće:

Pošiljka je 2. veljače otpremljena u inozemstvo i prema uvidu u naš sustav, pošiljka se nije vratila u Hrvatsku, odnosno, nismo ju povratno zaprimili. Ukoliko pošiljka nije uručena primatelju u inozemstvu, gospođa može pokrenuti međunarodni potražni postupak uz predočenje potvrde o primitku. Potražni postupak može se pokrenuti u bilo kojem poštanskom uredu, putem pošte ili putem online obrasca http://kontakt.posta.hr/.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook