Prethodni članak
Sljedeći članak

Poskupjele cijene u saborskom restoranu: Ručak s 15 "skočio" na 18 kuna!

Saborske zastupnike će nove cijene dočekati u rujnu...


Cijene hrane, između ostalog, već nekoliko mjeseci rastu, a ovoga puta inflacija je sustigla i restoran u Hrvatskom saboru u kojem se cijene već godinama nisu mijenjanle.

Od 1. kolovoza saborski će zastupnici za svoje ručkove i gablece izdvajati nešto više novca. Glavno jelo s prilogom do sada su plaćali 15 kuna, a od 1. kolovoza ono će koštati 18 kuna, piše Net.hr.

Naime, prema novim cijenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštat će 10 kuna, dnevna juha 5 kuna, za desert će plaćati 5 kuna, a za salatu će morati izdvojiti 4 kune. Naruče li naši političari glavno jelo, juhu, salaticu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune. Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15 kuna, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune, a salata 3 kune.

Saborski zastupnici na godišnjem su odmoru do sredine rujna. Uz sto dana godišnjeg, zastupnici uživaju u brojnim benefitima kao što su primjerice troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza, karata za avion, troškovi smještaja u hotelima, troškovi stanarine i režija, ali i naknade za odvojen život.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook