Prethodni članak
Sljedeći članak

POPIS STANOVNIŠTVA : Ovo pitanje s popisa najviše muči građane...

Dosad se samopopisalo preko 320 tisuća ljudi

  • popis stanovništva

    Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Lidija Brković, glavna ravnateljica DZS-a, gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kazala je da građani u vezi popisa stanovništva najviše upita imaju oko adrese stanovanja.

"Recimo da na jednoj adresi imaju prebivalište, a na drugoj boravište. Mi popisujemo stan u kojem se oni trenutno nalaze i o njemu daju podatke. Studenti će napisati da su u domu. Može se dogoditi da i roditelji popišu, to ćemo mi raditi u obradi podataka", rekla je Brković.

Podsjetimo, samopopisivanje na e-građani počelo je u ponedjeljak, a traje do 26. rujna. Dosad se samopopisalo nešto više od 320.000 građana, najviše iz Zagreba, a najmanje iz Ličko-senjske županije. Ravnateljica je kazala da nije bilo rušenja sustava, ali i priznala da je bilo problema u ponedjeljak oko 13 sati.

"Novi građani su se mogli samopopisati, ali oni koji su već započeli sa samopopisivanjem imali su problema 15-ak minuta da dovrše upitnik. Više smo nego zadovoljni aplikacijom, imamo puno pozitivnih komentara, aplikacija je jednostavna", rekla je Brković dodajući da je potrebno 15 do 20 minuta da se popiše četveročlana obitelj.

Popisivači na teren izlaze 26. rujna. Druga faza popisa stanovništva traje do 27. listopada uz mogućnost produljenja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook