Prethodni članak
Sljedeći članak

POMOGNIMO MLADOJ OBITELJ: Kuću im je progutala vatra i više nije za stanovanje, imaju malo dijete

'Nije nam važno kako će nam netko pomoći, hoće li novčano, u radu ili materijalu. Ako nam netko donira boju, dobro će nam doći, majstor knaufer ili donacija knaufa također, a najviše i najhitnije nam trebaju električari jer bez struje se ne može početi, kaže Igor Juric iz Brezove


Mlada obitelj Juric iz Brezove, otac Igor (33), majka Štefica (29) i njihov dvo i pol godišnji sinčić Stjepan u vatri, plamenu i dimu izgubili su svoj dom. Požar se dogodio u noći i u svom zlu sreća je što ih dim nije ugušio.

Iako se po lijpoj kući izvana na prvi pogled ne bi moglo zaključiti kakva se drama odigravala te noći s utorka na srijedu, pogledom u unutrašnjost kuće odmah je vidljivo da je u vatri i dimu uništeno baš sve. Nestručna procjena štete je 100.000 kuna, ali činjenica je da se u domu mlade obitelji Juric ne može boraviti. Teško je opisati kako strašno to izgleda i u kakvom je još strahu i panici ova mlada obitelj, no recimo da će se u kući morati mijenjati sva unutrašnja stolarija, micati i stavljati kompletno novi knauf na stropovima, namještaj više neće biti za upotrebu i zapravo nismo mogli naći ništa što bi eventualno još bilo iskoristivo. Iako imaju malo dijete oni u kući ne mogu naložiti kamin koji je spojen s centralnim grijanjem, nema se gdje okupati ni nahraniti dijete...Najveći problem i prvi koji će se trebati riješiti je struja, jer u požaru ostali su i bez struje.


Kaže se i da nesreća ne dolazi sama. Obitelj Juric vrijedna je obitelj, ali je Igor nedavno promijenio posao i sad ne može dobiti nikakav kredit. 'Sve je uništeno, ta kuća nije za stanovanje i molimo da nam se hitno pomogne jer smo sad kod susjeda, a najviše trpimo zbog djeteta. Nije nam važno kako će nam netko pomoći, hoće li novčano, u radu ili materijalu. Ako nam netko donira boju, dobro će nam doći, majstor knaufer ili donacija knaufa također, a najviše i najhitnije nam trebaju električari jer bez struje se ne može početi. Stvarno nam je jako teško, u šoku smo, sve uništeno, štokovi, vrata...sve moramo ispočetka, nesretan je obitelj Juric, a najviše mali Stjepan koji, kako je u kući mračno, stalno traži da idu van na svjetlo, a vani je hladno... Mali je Stjepan s majkom već i noć proveo vani gotovo bez odjeće i obuće jer su istrčali kako bi spasili živote.


Treba početi s instalacijama, prva je na redu struja i zato obitelj moli ako im može pomoći dobra duša elektro struke kako bi nakon toga mogli dalje. Svi oni koji mogu i žele nekako pomoći u radu ili materijalu ovoj obitelji mogu nazvati gospodina Igora na njegov broj mobitela 099 8444744, a oni koji bi mogli i žele pomoći novčano broj računa Igora Jurica u Erste banci je IBAN HR5924020063209356001.

Zagorje je do sada uvijek pokazivalo veliko srce za ljude u potrebi. Ova mlada obitelj doista je potrebna svake kune, svih vrsta materijala i opreme za kuću, a najprije treba pomoć električara. Znamo da takvih dobrih duša ima među našim čitateljima, pa i mi pozivamo, ako nešto imate javite Igoru Juricu ili ako nekog znate tko bi mogao pomoći, javite mu, napišite u komentar i pomognite bilo kako.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook