Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomoć iz Lobora stigla u Lekenik, Selišće Kostanjsko i Majske Poljane

Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je kako su ju posebno iznenadili mladi i djeca iz Lobora koji su se samoinicijativno skupili, slagali pakete i utovarili sve u kamion i kombije


Dan nakon potresa, u srijedu, 30. prosinca, Općina Lobor od ranih jutarnjih sati aktivno je krenula s prikupljanjem pomoći za sve stradale. Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je kako su ju posebno iznenadili mladi i djeca iz Lobora koji su se samoinicijativno skupili, kako bi pomogli u svemu što je potrebno. Sami su se organizirali - pomagali ljudima unositi namirnice i odjeću u dom te sve prikupljeno sortirali i potom slagali pakete pomoći za stradale, a naposljetku i utovarili sve u kamion i kombije.

Također, valja spomenuti veliku solidarnost Loboraca i mnogih ljudi iz okolnih mjesta, koji su još jednom, u ova posebno teška vremena, pokazali veliko srce. U kasnim poslijepodnevnim satima istoga dana, iz Lobora je krenula pomoć našim prijateljima. Jedan veliki kamion pun namirnica i odjeće uputio se za Lekenik, dok su operativci DVD-a Lobor, krenuli prema Hrvatskoj Kostajnici i tamo tijekom kasne večeri u mjesto Selišće Kostanjsko dostavili 55 paketa pomoći za sve stradale. Tijekom dana, u suradnji s ljudima na terenu, javila se potreba za dostavom najlona i goriva za agregate u mjesto Majske Poljane u Glini, stoga im je ono i dostavljeno od strane naših operativaca DVD-a Lobor, kako je i obećano.

Na kraju svega, valja zahvaliti našim članovima DVD-a Lobor, firmi Petrinec-ENC d.o.o. te gospodinu Krešimiru na donaciji i prijevozu. Hvala svima iz NK Lobora, Lovačkom društvu Oštrc na velikoj donaciji, članicama Kulturno umjetničkog društva Lobor, kao i svim ostalim ljudima dobre volje koji su spontano dolazili i pitali kako mogu pomoći – istaknuli su iz općine Lobor.

Ostalo je još namirnica i odjeće, koje spremno spremno čekaju u Društvenom domu na dostavu koja će se dogoditi ovih dana te će se, po potrebi, uskoro još organizirati prikupljanje pomoći za stradale.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook