Prethodni članak
Sljedeći članak

[POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE] 'Ovo je zahvala poginulim policajcima što su dali život i za naše Zagorje i za domovinu'


Danas su, povodom Dana policije, položeni vijenci i zapaljene svijeće, u čast šest poginulih policajaca PU krapinsko – zagorske koji su poginuli u Domovinskom ratu. Riječ je o Vladi Kolaru, Dragutinu Ljubiću, Nikoli Markovini, Danijelu Puheku, Tomici Stubičaru i Vladimiru Tomašiću, a počast su im odali načelnik zagorske policije Darko Car, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, članovi njihovih obitelji, članovi udruga proizašlih iz Domovinskih rata te brojni drugi okupljeni policijski službenici i djelatnici. Zajedničku molitvu predvodio je velečasni Marko Medo.


Načelnik Policijske uprave krapinsko - zagorske Darko Car rekao kako čitav ovaj tjedan obiluje aktivnostima kojima se slavi Dan policije, a da je današnji dan posvećen poginulim policajcima i njihovim obiteljima. – Ovo je zapravo prigoda da im zahvalimo za sve što su dali za Zagorje, ali i za čitavu domovinu. Susret s obiteljima je već tradicionalan, a mi im nastojimo pokazati da ćemo uvijek biti uz njih – riječi su Darka Cara. Osvrnuo se i na stanje sigurnosti istaknuvši kako naša županija bilježi najmanji broj kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika, a da do današnjeg dana nema nijedna poginula osoba u prometu na području županije. To pokazuje,ističe Car, da policija radi odličan posao.


Priliku da svim policajcima čestita blagdan njihova zaštitnika Sv. Mihovila iskoristio je i župan Željko Kolar. – Prisjetili smo se šest policajca koji su za našu slobodu dali ono najvrednije što imaju – svoj život i na tome im zauvijek moramo biti zahvalni – zaključio je Kolar dodajući kako je zadovoljan radom policije, ali i stanjem sigurnosti u županiji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook