Prethodni članak
Sljedeći članak

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA VRTIĆ Načelnik Mihovljana: Ostvarujemo naš 15 - godišnji san'

Žarko Tušek čestitao je Mihovljančanima na tako velikom kapitalnom projektu u jednom malom mjestu koje je njemu toliko drago, jer mu je tu i Župa i obitelj mu potječe iz ovog kraja


U Mihovljanu je danas položen kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića, koji će niknuti pokraj osnovne škole. Vrtić je kapaciteta za 60 –ero djece, sufinanciran je iz programa ruralnog razvoja u iznosu od 7,4 milijuna kuna, a ostatak financira Općina. Prvi se lopate latio načelnik Zlatko Bartolić, a onda i zamjenik načelnika Silvestar Vučković, saborski zastupnik Žarko Tušek,  Ljubica Jembrih načelnica Lobora,  a na kraju i pročelnica Ana Spevec koja je uz dvije lopate, spustila i pune tačke betona.


Načelnik Zlatko Bartolić istaknuo je da je ponosan na kamen temeljac koji se danas polaže za izgradnju dječjeg vrtića u Mihovljanu. – Politički sam aktivan od 2005. godine i kada sam došao za načelnika i vidio naše fiskalne mogućnosti, izgradnja dječjeg vrtića bio je tek san. Zahvaljujući Vladi Andreja Plenković koja je uspjela pokrenuti i omogućiti nam izgradnju vrtića, i mi ga danas gradimo i ostvarujemo naš 15 – godišnji san – istaknuo je Bartolić, pohvalivši se da se gradi vrtić za 60 djece, a trenutno ih je u Mihovljanu 77, pa će morati odmah i u nadogradnju.

Vrtić gradi tvrtka Mepro d.o.o. iz Varaždina, vrijednost radova iznosi 8.504.124,80 kuna s uključenim PDV-om, a rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci. 


Žarko Tušek čestitao je Mihovljančanima na tako velikom kapitalnom projektu u jednom malom mjestu koje je njemu toliko drago, jer mu je tu i Župa i obitelj mu potječe iz ovog kraja.  - I izgradnja dječjih vrtića i obnova škola i druge investicije koje su realizirale na području KZŽ rade se s ciljem podizanja životnog standarda građana i u mandatu ove Vlade uspjeli smo doslovce preporoditi društveni životni standard - rekao je Tušek, naglasivši da su na području KZŽ osigurali 3 mlrd kuna vrijedne investicije. - Lijepe su i ceste, pruge, ali pomoći onima kojima je najpotrebnije treba nas ispirirati kao ljude u javnom radu. Na području KZŽ gotovo 140 mil. kuna Vlada RH osigurala je za isplatu plaće ljudima koji su zbog COVID-a 19 ušli u tešku situaciju – rekao je Tušek.

 

 

Osim u Mihovljanu gdje je položen kamen temeljac, vrtić se i gradi i u Loboru. - Svi smo ponosni na ovakve projekte jer je to znak da se radi na jačanju socijalne sigurnosti. I ovi vrtići koji se grade u KZŽ direktno utječu na demografski razvoj, a 250 mil. kuna koliko je investirano kroz socijalnu politiku na ravnomjerni regionalni i ruralni razvoj cijele KZŽ – rekla je Ljubica Jembrih.

 

 

 


Posjetili su i firmu Strojnu obradu metala Risek u Mihovljanu, uspješnu tvrtku koja zapošljava 17 ljudi i koja proizvodi većinom za izvoz te je radila cijelo vrijeme pandemije korone.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook