Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uputila važno upozorenje Zagorcima!


U cilju smanjenja rizika od nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu na cestama, policijski službenici naše policijske uprave će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane mjere u prometu usmjerene na tzv. „četiri ubojice“ u prometu, odnosno alkohol, pojas, brzinu i mobitel kao i na višestruke počinitelje prometnih prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere, upozorila je u svom priopćenju je Policijska uprava krapinsko - zagorska!

Tijekom nadolazećeg vikenda očekuju se proslave „Vincekova“, stoga apeliramo i pozivamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, da u vožnji maksimalno poštuju zakonom propisane odredbe i tako doprinesu sigurnosti svih sudionika u prometu.

Vozačima koji su konzumirali alkohol policija savjetuje sljedeće:
- da pod utjecajem alkohola ne sjedaju za upravljač automobila,
- da koriste usluge javnog prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije,
- idu pješice,
- ako su u društvu da se unaprijed dogovore tko će ostati trijezan i voziti natrag ili zamole nekoga tko je trijezan da ih odveze,
- ostanu prespavati te paze ako su više popili jer će alkohola imati u krvi i slijedeće jutro unatoč osjećaju trijeznosti,
- ne sjedaju za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića,
- u noćima povećanog rizika (vikend) voze sporije i opreznije bez obzira jesu li popili ili ne,
- ne dopuste da budu crna statistička brojka,
- pijani vozač ne dovodi u opasnost samo sebe već i ostale sudionike u prometu.

"Pozivamo vozače i da se pridržavaju prometnih propisa, posebice ograničenja brzine kretanja vozila te da brzinu prilagode karakteristikama i stanju na kolniku te gustoći prometa."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook