Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uhvatila lopova! Krao je svašta


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela „Teška krađa“ dvije su ostale u pokušaju, četiri kaznena djela „Krađa“ te dva kaznena djela „Krivotvorenje isprava“, piše zagorska policija.

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 39-godišnjak od kraja lipnja 2022. do početka ožujka 2023. godine u sedam navrata, na području Črnomerca te Jakovlja provalio u razne ugostiteljske objekte te jednu vikendicu u Gornjoj Stubici. Najčešće je otuđivao novac, a iz nekih objekata alkoholna pića i cigarete. Iz jednog ugostiteljskog objekta te iz vikendice nije upio ništa otuđiti.

U noći sa  17. na 18. veljače 2023. osumnjičeni je došao na područje Črnomerca, ušao u dvorište, ušao u nezaključani osobni automobil marke Citroen Saxo zagrebačkih registarskih oznaka te je ključem koji je pronašao u automobilu, stavio ga u pogon i odvezao se. Otuđenim vozilom koristio sve do 24. veljače kada ga je ostavio parkiranog na području Zaprešića gdje su ga pronašli policijski službenici.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, sredinom siječnja 2023. godine u popodnevnim satima došao na adresu u Zagrebu, Podsusedska Aleja, gdje je ušao u dvorište, prišao nezaključanom parkiranom osobnom automobilu marke Peugeot 307 zagrebačkih registarskih oznaka, ušao unutra te ključem koji je pronašao u automobilu, stavio ga u pogon i pobjegao. Otuđenim vozilom koristio se tjedan dana, u to vrijeme skinuo je pripadajuće registarske oznake i na automobil postavio ne pripadajuće registarske oznake,  nakon čega je otuđeni automobil ostavio na području Črnomerca gdje su ga pronašli policijski službenici.

Osumnjičeni je 23. prosinca 2022. u večernjim satima došao u dvorište u Mariji Bistrici, gdje je u prišao teretnom automobilu marke Volkswagen Transporter krapinskih registarskih oznaka, ušao u otključano vozilo te ključem koji se nalazio u bravi,  stavio ga u pogon i pobjegao. Nakon toga, 25. prosinca 2022. na području Karlovca otuđio je dvije karlovačke registarske i stavio na vozilo, tako se vozilom koristio tri dana kada je između 4 i 5 sati sletio u odvodni kanal u Jakovlju nakon čega je automobil ostavio i dao se u bijeg. Nakon toga, odmah je ušao u dvorište obiteljske kuće u Jakovlju gdje je po već poznatom obrascu protupravnog ponašanja, prišao nezaključanom osobnom automobilu Peugeot 207 zagrebačkih registarskih oznaka, ušao unutra te ključem koji se nalazio u bravi vozila, upalio  ga  i dao se u bijeg.  Početkom siječnja 2023. godine na području Črnomerca svoje otuđeno vozilo uočio je vlasnik te kada mu je prilazio, osumnjičeni je uspio pobjeći.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima zasad je neutvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, piše policija.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook