Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija tijekom dvodnevne akcije utvrdila 37 prekršaja pješaka i biciklista

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su 19. i 20. veljače pojačani nadzor u prometu


Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su 19. i 20. veljače pojačani nadzor u prometu usmjeren na nadzor pješaka, biciklista i obveze vozača prema pješacima, biciklistima, te svih ostalih prekršaja u prometu.

- Za vrijeme akcije utvrđeno je ukupno je 128 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega;37 prekršaja ciljanih skupina sudionika. Pješaci su najviše sankcionirani zbog prekršaja nepropisnog kretanja kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza, te kretanja noću kolnikom na način da nisu bili označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Utvrđena su također i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, i 29 ostalih prekršaja u prometu - priopčili su iz PU krapinsko - zagorske.

Prilikom provođenja pojačanih aktivnosti sudionicima u prometu, odnosno pješacima zatečenim u prekršaju podijeljeno je nekoliko desetaka reflektirajućih traka i nekoliko reflektirajućih prsluka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook