Prethodni članak
Sljedeći članak

POKUŠAJ UBOJSTVA: Pijani mladić (18) uhvatio čovjeka s leđa i bocom mu zarezao vrat


Alkoholizirani 18-godišnjak, kako je ranije javila zagrebačka policija, u nedjelju navečer je na Trgu bana Jelačića pokušao usmrtiti 59-godišnjeg muškarca. Prišao mu je s leđa te je, iz za sada neutvrđenih razloga, muškarca kojeg ne poznaje, bez povoda, razbijenom bocom porezao po vratu, piše Jutarnji.

Riječ je o 18-godišnjem I. F., inače odličnom učeniku uzornog vladanja, koji se sada nalazi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Stravičan zločin dogodio se na glavnom zagrebačkom trgu, gdje se odvijala proslava navijača Dinama povodom osvajanja naslova prvaka Hrvatske. S obzirom na dosad inicijalno prikupljene informacije s terena, policija 18-godišnjaka sumnjiči za pokušaj ubojstva muškarca kojem je prišao s leđa.

59-godišnji D. L. je sjedio na zidiću u blizini tramvajske stanice kad mu je pijani 18-godišnjak prišao s leđa. Prema pričanjima svjedoka, ničim izazvan ga je iznenada obuhvatio jednom rukom oko glave, dok mu je drugom zarezao vrat. Nanio mu je nekoliko reznih rana, od kojih najveća ima 10-ak centimetara. Inače, tom napadu je prethodilo mladićevo višestruko posrtanje, ali i padanje po pločniku na Trgu, a u jednom trenutku se, navodno, obračunao šakom i s reklamnim panoom, kao i s dvije još osobe.

Policija navodno još uvijek sa 18-godišnjakom nije obavila obavijesni razgovor niti mu je priopćila da je uhićen. Naime, po preporuci dežurnog liječnika u PB Vrapče, gdje je završio nakon što su mu u noći na ponedjeljak prvu pomoć pružili liječnici u KB Dubrava, smješten je u jedinicu intenzivne skrbi te je podvrgnut psihijatrijskoj obradi. O samom slučaju oglasio se i odvjetnik Milko Križanović, kojega je angažirala 18-godišnjakova obitelj, piše Jutarnji.

– Moj branjenik je trenutno u teškoj alkoholnoj komi, slijedom čega mu je pružena hitna medicinska skrb. Trenutno nije kontaktibilan, a riječ je o mladiću koji je uzoran učenik i nikad kažnjavan. Detalji cijelog slučaja su i obrani još uvijek nepoznati, a nakon prvog ispitivanja ćemo vidjeti sve okolnosne činjenice – rekao je za Jutarnji odvjetnik Križanović.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook