Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte koji su zagorski vinari postigli ogroman uspjeh na prestižnom natjecanju

Naši vinari uz bok svejtskima...


Objavljeni su rezultati sa 38. izdanja International Wine Challengea, najutjecajnijeg i jednog od najstarijih vinskih natjecanja na svijetu.

Na ovogodišnjem natjecanju odličan uspjeh ostvarili su vinari s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su osvojili 2 srebra i 3 bronce te su dobili ukupno 6 preporuka za svoja vina!  

SREBRO

Sever Rajnski rizling 2020. srebro

Bodren Triptih ledeno vino 2009. srebro

 

BRONCA

 

Petrač Bregh 2018.

Petrač 999 limited edition 2017.

Petrovečki Cabernet sauvignon ledena berba 2009.

 

 

POHVALA

Petrač Karizma 2017.

Petrač Bregh rose 2019.

Vina Vuglec Sauvignon 2021.

Vina Vuglec Baronial 2016.

Sever Graševina 2020.

Bodren Traminac ibpb 2017

 

Vino osvojeno medaljom IWC-a kuša najmanje 8 sudaca prije nego što bude nagrađeno. Sva vina se kušaju na slijepo bez davanja cijena ili podataka o proizvođaču. Vina su grupirana prema vrsti, regiji, postocima alkohola i šećera, kako bi se slična vina ocjenjivala zajedno. IWC sustav medalja: Zlatna medalja (95 – 100 bodova), Srebrna medalja (90 – 94 boda), Brončana medalja, Pohvaljena nagrada. Čestitku zagorskim vinarima uputio je župan Željko Kolar: Čestitam svim našim vinarima na iznimnom uspjehu kojeg su ostvarili na ovom prestižnom svjetskom natjecanju! Ovo je najnoviji u nizu sjajnih primjera koji potvrđuju kakav ogroman iskorak su napravili zagorski vinari, koji za svoja vina već dugi niz godina osvajaju nagrade i priznanja na priznatim inozemnim ocjenjivanjima i festivalima, što je u konačnici prepoznalo i nagradilo zahtjevno međunarodno tržište, koje izuzetno cijeni naša vina. Ovakva natjecanja izvrsna su prilika za dodatnu promociju zagorskih vina i Hrvatskog zagorja kao renomirane i atraktivne vinske i turističke destinacije, čemu aktivnu podršku daje i Krapinsko - zagorska županija! Nagrade koje osvajate dokaz su da idemo u dobrom smjeru! Još jednom, primite iskrene čestitke!“

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook