Prethodni članak
Sljedeći članak

'Poduzetnički centar KZŽ od prvog je dana dio projekta BOND i kao najveću vrijednost Mreže vidimo u kvalitetnom povezivanju s drugim poduzetničkim institucijama'


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND - Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je pokrenut 2017. godine s ciljem okupljanja različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu, kako bi se malim i srednjim poduzetnicima olakšao pristup informacijama. Konačni cilj projekta bio je razviti standardizirane visokokvalitetne usluge poduzetničkih potpornih institucija koje će biti regionalno ravnomjerno rasprostranjene. Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Uspostavljene pilot-usluge kroz Mrežu BOND uključuju standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga HAMAG-BICRO-a, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika i podrški PPI-ima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva.U rad Mreže BOND trenutno je uključeno 58 poduzetničkih potpornih institucija, čijih je 300 zaposlenika sudjelovalo na besplatnim specijalističkim edukacijama.

Na događanju je bila i Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

- Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije od prvog je dana dio projekta BOND i kao najveću vrijednost Mreže vidimo u kvalitetnom povezivanju s drugim poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske, razmjeni iskustava te promoviranju važnosti uloge poduzetničkih potpornih institucija za ravnomjeran razvoj poduzetništva u Hrvatskoj. Također, tijekom projekta sudjelovali smo na nizu kvalitetnih edukacija koje smo već implementirali u programima koje nudimo poduzetnicima početnicima - istaknula je Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

U okviru projekta BOND oformljena je i službena internetska stranica projekta https://bond-hrvatska.hr/. Nastavak projekta očekuje se krajem ove godine.Od osnutka Mreže, mnoge poduzetničke potporne institucije izrazile su želju za učlanjenjem. Ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,60 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook