Prethodni članak
Sljedeći članak

Poduzetnička večer u Oroslavju: 'Imamo preko 160 poduzetnika u gradu, želimo ih potaknuti na suradnju i pokazati da im je Grad partner'

Grad Oroslavje organizirao je prvu večer poduzetnika


U Oroslavju je jučer, u organizaciji Grada Oroslavja, održana prva poduzetnička večer. Kako je pojasnio gradonačelnik Viktor Šimunić, namjera je bila okupiti oroslavske poduzetnike na jednom mjestu, kako bi se međusobno upoznali i razmijenili ideje i probleme koje imaju, a u svrhu razvitka i boljeg poslovanja.

-Oroslavje ima preko 160 poduzetnika koji zapošljavaju preko 1580 ljudi, a mnogi ni ne znaju jedni za druge. Cilj je da ih približimo jedni drugima i pokažemo da je Grad tu kao partner – rekao je Šimunić.

U Domu kulture okupilo se tako pedesetak poduzetnika koji su u formalnom dijelu večeri imali prilike slušati prezentacije gostiju. Tako im je Ivana Kovačić iz HAMAG BICRA prezentirala financijske potpore i natječaje koji će biti otvoreni i koji će im biti na raspolaganju.

 Ispred Poduzetničkog centra KZŽ prezentaciju je održao Denis Ranogajec. – Poduzetnički centar je mjesto gdje se ideje pretvaraju u poduzetništvo. Mi smo oni koji će vam pomoći da projekte prijavite i kasnije provedete, podržavamo vas kroz cjelokupni proces – rekao je Ranogajec.

O Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Krapina, govorila je tajnica Renata Vranić te je među svim aktivnostima i mogućnostima koje komora pruža gospodarstvenicima istaknula i uslugu Pošalji na mišljenje, preko koje u roku od tri dana možete dobiti analizu vaše ideje te je li vaš projekt prihvatljiv i može li se i kako izrealizirati i isfinancirati.

Obzirom da je ovo prva takva večer, samim time prvo takvo iskustvo, poduzetnici su pohvalili ideju, što je, između ostalog, istaknuo i jedan među njima, Marko Gredičak, vlasnik tvrtke Legrad Metal.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook