Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Banožić: ''Imam pravo na stan''

Banožić će o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu

  • Ministar Banožić

    Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosti donoseći tri odluke, među kojima je i odluka kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici, te mu pritom izreklo kaznu od sedam tisuća kuna, sam Banožić je odluku komentirao na facebooku. U objavi kaže:

''Drago mi je što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kratkom roku donijelo odluku u mom predmetu o dodjeli službenog stana.

Dužnosnik – ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara, neovisno o tome živi li obitelj sa mnom i gdje joj je prebivalište.

Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ.

Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana. To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje. To je i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući me “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da sam si prisvojio nešto što mi po zakonu ne pripada.

Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook