Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinje program "Božić u Pregradi"


Grad Pregrada sa suradnicima i ove godine organizira blagdanski program „Božić u Pregradi", u kojem okuplja programe koji se u našem gradu odvijaju za vrijeme Adventa.

Vraćaju nam se zajednička paljenja svijeća svake nedjelje Došašća na adventskom vijencu na Trgu Gospe Kunagorske nakon svete mise, za čiju organizaciju su se pobrinule pregradske udruge i mjesni odbori. Svake nedjelje očekuje vas kuhano vino i čaj Udruge vinara i vinogradara Dobra kaplica, a za organizaciju druženja prve adventske nedjelje zaduženo je Vijeće MO Gorjakovo i udruga Složno Gorjakovo. Prvog dana u prosincu u galeriji Muzeja grada Pregrade održat će se koncert Zagrebačkog kvarteta saksofona u organizaciji Glazbene škole Pregrada u 19 sati, a u subotu, 3. prosinca u Gradskoj kavani očekuje vas humanitarni božićni rock koncert Udruge Kultokaj na kojem nastupaju lokalni rock bendovi. Tjedan završava paljenjem druge adventske svijeće na Trgu Gospe Kunagorske uz druženje koje priprema LD Kuna Pregrada u suradnji s Vijećem MO Benkovo i Bušin.


Novi tjedan bit će u znaku sv. Nikole, pa tako u ponedjeljak u DV Naša radost vrtićka dramska skupina priređuje predstavu za djecu „Kamo je nestao Krampus“, a u OŠ Janka Leskovara kreće podjela poklona učenicima od 1. do 4. razreda koje je osigurao Grad Pregrada. U 9 sati predviđena je podjela u PŠ Benkovo, u 10 sati dijelit će se u PŠ Gorjakovo i PŠ Stipernica, a u 11 sati u PŠ Sopot. U 15.30 sati pokloni će se dijeliti učenicima od 1. do 4. razreda u centralnoj školi, a za djecu predškolce i ostalu djecu koja ne idu u vrtić, pokloni će se dijeliti u dvorani OŠ Janka Leskovara u 16.30 sati. Nakon toga ide se i u PŠ Kostel, gdje će se pokloni učenicima dijeliti u 17.30h. Na sam blagdan sv. Nikole bit će održana podjela poklona u 9.30h u dječjem vrtiću. Treću nedjelju Došašća priprema Udruga hrvatskih branitelja u suradnji s članicama Vatrogasne zajednice Grada Pregrade, kao i svake nedjelje, nakon svete mise u 18h, dok će ujutro Forum mladih SDP-a Pregrada prikupljati donacije u tradicionalnoj akciji Božić za sve. Svoje donacije možete donijeti na njihov štand na Trgu Gospe Kunagorske od 9 do 12 sati.


Društvo Naša djeca Pregrada u ponedjeljak, 12. prosinca organizira predstavu „Dan u laboratoriju sv. Nikole“ u OŠ Janka Leskovara, a u utorak 13. prosinca od 17 sati Muzej grada Pregrade u svojoj galeriji organizira program o narodnoj nošnji u sklopu projekta Seniori za baštinu. Sljedeći dan na istom mjestu u isto vrijeme održat će se hobi program „Izradi svog anđela“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a dan poslije očekuje vas radionica o odvojenom prikupljanju otpada, također u galeriji Muzeja u 17 sati.


Zadnja subota prije Božića rezervirana je za Božićni sajama na Trgu Gospe Kunagorske od 10 do 13 sati na kojem će izlagati hobisti, OPG-ovi i mali obrti uz gosta iznenađenja, a toga dana od 19 sati održat će se i Godišnji koncert KUD-a Pregrada u gradskoj vijećnici. Za organizaciju druženja posljednje adventske nedjelje zaduženi su članovi i članice Povijesne postrojbe Kostelske pištole – Keglevićeve straže i Udruge kostelskih žena, a program zaokružuje Glazbena škola Pregrada svojim Božićnim koncertom u Srednjoj školi Pregrada, u utorak 20. prosinca u 18h.
- Posjetite događanja koja pripremaju naše udruge, ustanove i pojedinci i proslavimo zajedno Božić u Pregradi - poziva Grad.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook