Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeo je sprovod Milana Bandića na Mirogoju: Tisuće građana i niz uglednika s premijerom na čelu opraštaju se od gradonačelnika

  • Robert Anic/PIXSELL

    Robert Anic/PIXSELL


Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića započeo je na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Od ranog jutra građani se okupljaju na Mirogoju kako bi se oprostili od gradonačelnika Milana Bandića. Lijes sa njegovim tijelom pred Mirogojem je izložen oko 10.15 sati. 

Josip Regovic/PIXSELL

 

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će suradnik Ljubo Jurčić i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren. Na ispraćaj su došli i premijer Andrej Plenković te Gordan Jandroković kako bi odali počast Milanu Bandiću. Došli su i ministri Gordan Grlić Radman i Tomo Medved. Kratko su zastali kraj lijesa i oprostili se s gradonačelnikom, piše  večernji.hr.

Robert Anic/PIXSELL

 

Svakih nekoliko minuta izmjenjuje se počasna straža pokraj lijesa koju čine gradonačelnikovi najbliži ljudi. Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište ispraćen je uz svoje najdraže pjesme 'Oči u oči', 'Na omiškoj stini' i 'Pod brajde' u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

Goran Stanzl/PIXSELL

 

Josip Regovic/PIXSELL

 





Još članaka iz "Vijesti"

Facebook