Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Veselim se suradnji i s Ernestom Svažićem, i Zoranom Gregurovićem i svim našim drugim kandidatima'

U Krapinsko – zagorskoj županiji, kad se gleda ukupno, sto milijuna kuna prihoda je godišnje više u odnosu na 2017. godinu, 225 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava, 222 milijuna kuna investirana su za očuvanje radnih mjesta za plaće radnika u proteklih 14 mjeseci, rekao je Plenković


Premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković danas je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju. U Krapini, nakon kratkog razgovora s čelnicima zagorskog HDZ-a rekao je kako je došao dati snažnu potporu Hrvatske demokratske zajednice kandidatu za župana Krapinsko – zagorske županije Ernestu Svažiću, dosadašnjem vrlo uspješnom načelniku Krapinskih Toplica te gradonačelniku Krapine Zoranu Greguroviću, također izrazito uspješnom u dosadašnja dva mandata.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, tom je prigodom rekao da je mišljenja kako se u proteklih osam godina puno napravilo na području grada Krapine. 'Puno projekata je pokrenuto i puno ih je pred realizacijom, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ističući da je to ponajviše novcem iz EU fondova, resornih ministarstava i pomoći Vlade RH. 'Našim se proračunom ti projekti sigurno ne bi mogli ostvariti i stoga zahvaljujem predsjedniku Vlade RH gospodinu Plenkoviću na dosadašnjoj pomoći, a siguran sam da će takva pomoć biti i u budućem razdoblju koje je pred nama, rekao je Gregurović.


Kandidat HDZ-a za župana Krapinsko – zagorske županije i v.d. predsjednik zagorskog HDZ-a Ernest Svažić kazavši kako je ova županija na 17 mjestu u RH po efikasnosti povlačenja europskih sredstava, uz konstruktivnu suradnju nove županijske vlasti i Vlade RH, uvjeren je da će se ta pozicija znatno poboljšati.


Andrej Plenković kazao je kako je vidio program 'I dalje zajedno za Krapinu' s 300 milijuna investicija u ovom mandatu u protekle četiri godine. 'Naša Vlada je dokazala do sada da smo zaista privrženi razvoju lokalne i područne samouprave, ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske. Cilj naše politike je kroz četiri osnovna načela, a to je sustavan i stalan dijalog sa županima, gradonačelnicima i načelnicima, kroz funkcionalnu decentralizaciju, integracijom Ureda državne uprave i županije dali smo više ovlasti županijama i time ih učinili snažnim akterima uopće u strukturi i hijerarhiji vlasti u Republici Hrvatskoj. Fiskalna decentralizacija ostavila je županijama, gradovima i općinama 3,3 milijarde kuna više ukupno kad gledamo od 2017. do danas. Na taj način svi su bili u poziciji da na učinkovitiji način realiziraju svoje političke prioritete. Četvrta točka je projektna suradnja, suradnja koja se zaista zrcalila u cijeloj našoj komunikaciji u proteklom mandatu gdje smo ulagali bilo sredstva državnog proračuna, sredstva koja smo angažirali i ugovorili iz europskih fondova ili sredstva kroz angažman javnih poduzeća koja su unapređivala i prometnu infrastrukturu, koji su načinili rješenja i za vodno – komunalnu infrastrukturu, pomogli gospodarstvu, malim i srednjim poduzetnicima, jačanju otpornosti hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva u vremenu covid krize. U Krapinsko – zagorskoj županiji, kad se gleda ukupno, sto milijuna kuna prihoda je godišnje više u odnosu na 2017. godinu, 225 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava, 222 milijuna kuna investirana za očuvanje radnih mjesta za plaće radnika u proteklih 14 mjeseci. Na tom tragu veselim se suradnji i s Ernestom Svažićem i Zoranom Gregurovićem i svim našim drugim kandidatima i želim im od srca uspjeh na lokalnim izborima 16. svibnja, rekao je Andrej Plenković u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook