Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Veselim se suradnji i s Ernestom Svažićem, i Zoranom Gregurovićem i svim našim drugim kandidatima'

U Krapinsko – zagorskoj županiji, kad se gleda ukupno, sto milijuna kuna prihoda je godišnje više u odnosu na 2017. godinu, 225 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava, 222 milijuna kuna investirana su za očuvanje radnih mjesta za plaće radnika u proteklih 14 mjeseci, rekao je Plenković


Premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković danas je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju. U Krapini, nakon kratkog razgovora s čelnicima zagorskog HDZ-a rekao je kako je došao dati snažnu potporu Hrvatske demokratske zajednice kandidatu za župana Krapinsko – zagorske županije Ernestu Svažiću, dosadašnjem vrlo uspješnom načelniku Krapinskih Toplica te gradonačelniku Krapine Zoranu Greguroviću, također izrazito uspješnom u dosadašnja dva mandata.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, tom je prigodom rekao da je mišljenja kako se u proteklih osam godina puno napravilo na području grada Krapine. 'Puno projekata je pokrenuto i puno ih je pred realizacijom, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ističući da je to ponajviše novcem iz EU fondova, resornih ministarstava i pomoći Vlade RH. 'Našim se proračunom ti projekti sigurno ne bi mogli ostvariti i stoga zahvaljujem predsjedniku Vlade RH gospodinu Plenkoviću na dosadašnjoj pomoći, a siguran sam da će takva pomoć biti i u budućem razdoblju koje je pred nama, rekao je Gregurović.


Kandidat HDZ-a za župana Krapinsko – zagorske županije i v.d. predsjednik zagorskog HDZ-a Ernest Svažić kazavši kako je ova županija na 17 mjestu u RH po efikasnosti povlačenja europskih sredstava, uz konstruktivnu suradnju nove županijske vlasti i Vlade RH, uvjeren je da će se ta pozicija znatno poboljšati.


Andrej Plenković kazao je kako je vidio program 'I dalje zajedno za Krapinu' s 300 milijuna investicija u ovom mandatu u protekle četiri godine. 'Naša Vlada je dokazala do sada da smo zaista privrženi razvoju lokalne i područne samouprave, ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske. Cilj naše politike je kroz četiri osnovna načela, a to je sustavan i stalan dijalog sa županima, gradonačelnicima i načelnicima, kroz funkcionalnu decentralizaciju, integracijom Ureda državne uprave i županije dali smo više ovlasti županijama i time ih učinili snažnim akterima uopće u strukturi i hijerarhiji vlasti u Republici Hrvatskoj. Fiskalna decentralizacija ostavila je županijama, gradovima i općinama 3,3 milijarde kuna više ukupno kad gledamo od 2017. do danas. Na taj način svi su bili u poziciji da na učinkovitiji način realiziraju svoje političke prioritete. Četvrta točka je projektna suradnja, suradnja koja se zaista zrcalila u cijeloj našoj komunikaciji u proteklom mandatu gdje smo ulagali bilo sredstva državnog proračuna, sredstva koja smo angažirali i ugovorili iz europskih fondova ili sredstva kroz angažman javnih poduzeća koja su unapređivala i prometnu infrastrukturu, koji su načinili rješenja i za vodno – komunalnu infrastrukturu, pomogli gospodarstvu, malim i srednjim poduzetnicima, jačanju otpornosti hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva u vremenu covid krize. U Krapinsko – zagorskoj županiji, kad se gleda ukupno, sto milijuna kuna prihoda je godišnje više u odnosu na 2017. godinu, 225 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava, 222 milijuna kuna investirana za očuvanje radnih mjesta za plaće radnika u proteklih 14 mjeseci. Na tom tragu veselim se suradnji i s Ernestom Svažićem i Zoranom Gregurovićem i svim našim drugim kandidatima i želim im od srca uspjeh na lokalnim izborima 16. svibnja, rekao je Andrej Plenković u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strplj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program