Prethodni članak
Sljedeći članak

Grbin: „Siguran sam da će svi naši kandidati ponovo dobiti povjerenje građana jer dobro rade svoj posao. Kod SDP-a tu su odgovori, a ne izgovori”

Predsjednik SDP-a u obilasku zagorskih gradova i općina daje podršku stranačkim kandidatima za lokalne izbore


Nakon što je obišao istočni dio Krapinsko-zagorske županije, predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je posjetio nekoliko gradova i općina u njezinom jugoistočnom dijelu, kako bi uoči lokalnih izbora pružio podršku stranačkim kandidatima za načelnike i gradonačelnike.

U Bedekovčini je Grbina dočekao načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, kandidat za još jedan mandat na čelnoj poziciji Općine. Ban je istaknuo da je posjet predsjednika SDP-a značajan događaj za njega i mještane, ali i značajna podrška.

- Kao i dosad, ići ćemo zajedno s podrškom SDP-a i vjerujem u pobjedu. Znamo, hoćemo i možemo voditi Bedekovčinu i to ćemo pokazati u sljedećem mandatu. Imamo spremnu hrpu projekata, a najznačajniji je svakako dječji vrtić. Bili smo prisiljeni krenuti u dogradnju vrtića i kreditno se zadužiti kako bi to mogli realizirati, ali uspjet ćemo. Investicija je vrijedna 9, 9 milijuna kuna, rok je rujan ove godine i na jesen će naše tri grupe moći krenuti u vrtić Bedekovčina, tako da će svako dijete imati siguran smještaj – zadovoljno je zaključio načelnik Ban.

Vladimir Škvorc, dosadašnji zamjenik načelnika Općine Gornja Stubica, na predstojećim izborima kandidat je SDP-a za gornjostubičkog načelnika, a predsjednika stranke dočekao je kod Osnovne škole Matije Gupca.

- Ovo je još jedan primjer da se bez podrške Krapinsko-zagorske županije ovakve stvari ne mogu raditi. Županija je osnivač i uložila je u energetsku obnovu škole značajna sredstva, kao i u obnovu sportske dvorane. Uložila je značajna sredstva i u županijske ceste, sanaciju klizišta i mostova na tim cestama. Bez te podrške, financijske i svake druge, ništa od toga ne bi bilo riješeno, kao ni kompleks tvornice Dona gdje u prvom valu imamo 15 poduzetnika, odnosno obrtnika koji su ovdje zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji i Poduzetničkom centru jer su preko njih dobili kreditna sredstva – rekao je Škvorc.

Sabina Frgec kandidatkinja je SDP-a za načelnicu Stubičkih Toplica i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar dočekali su Grbina kod novoizgrađenog bazena Specijalne bolnice Stubičke Toplice izgrađen investicijom Krapinsko - zagorske županije. 

- Kao kapitalni projekt svog programa vidim izgradnju sportske dvorane jer mi smo, naime, jedna od dviju osnovnih škola na području županije koja nema sportsku dvoranu. Nadalje, Općinu vidim kao snažnog partnera specijalne bolnice Stubičke Toplice u razvoju zdravstvenog kupališnog turizma – rekla je Frgec obećavši i povećano izdvajanje za djecu i mlade, konkretniju pomoć umirovljenicima te bolju komunikaciju s domaćim poduzetnicima i obrtnicima.

Nakon Stubičkih Toplica, Grbin je posjetio Oroslavje, gdje ga je dočekao kandidat za gradonačelnika Ivan Tuđa, nekadašnji gradonačelnik Oroslavja u dva i pol mandata.

- U svom mandatu smo završili knjižnicu, obnovili sve društvene domove na području grada, pokrenuli obnovu Doma kulture, napravili kilometre i kilometre nogostupa, asfaltirali ceste, napravili kanalizacije, javnu rasvjetu, a cijelu priču ćemo nastaviti dalje – poručio je Tuđa. Istaknuo je kako je Krapinsko-zagorska županija učinila sve što je bilo potrebno za izgradnju nove školske sportske dvorane, ali da je Grad Oroslavje cijelu priču blokirao neznanjem i nesposobnošću.

- To ćemo svakako riješiti, odnosno pripremiti dokumentaciju tj. građevinsku dozvolu i aplicirati na fondove EU. Naravno, Županija i Grad nisu dovoljno moćni da to sami rade, ali čim se bilo koji natječaj otvori, mi ćemo se svakako kandidirati – zaključio je Tuđa.

Ivan Hanžek na čelu je Grada Zaboka od 2001. godine i u utrci je za svoj šesti mandat, a predsjednika SDP-a dočekao je ispred zabočkog željezničkog kolodvora. Lokacija je odabrana kao dokaz da SDP izvršava svoja obećanja i da SDP živi na realnim i mogućim, ostvarivim programima za svoju zajednicu. 

Predsjedniku SDP-a Hrvatske Peđi Grbinu danas smo pokazali samo jedan dio svih onih kapitalnih projekata koje smo u ovom četverogodišnjem mandatu realizirali na području Krapinsko-zagorske županije, rekao je aktualni župan, i kandidat za još jedan mandat Željko Kolar.

- To su sve projekti koje smo proveli i projekti za budućnost koje smo pripremili u našem programu za sljedeće četiri godine – rekao je Kolar, dok je saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo da mu je drago da je dobio priliku još jednom reći sve ono dobro što se može reći o kandidatima SDP-a u KZŽ.

Grbin je istaknuo da mu je izrazito zadovoljstvo biti u Zagorju i uvjeriti se u to kako funkcionira kvalitetna javna uprava, kako funkcioniraju sve kada ljudi koji dobiju povjerenje građana znaju svoj posao. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook