Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: ‘Osigurali smo mir građanima i poduzetnicima’

Okoli je prema planu na 90 posto popunjenosti plinom, rekao je premijer


Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade koja se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici komentirao je kako je Vlada smanjila cijene benzina i dizela, kao i aktualno prijepodne u Saboru.

- Poseban akcent stavili smo na paket vrijedan 21 milijardu kuna s kojim smo osigurali mir građanima i poduzetnicima, omogućili da se vrtićima, škole, fakulteti, bolnice, gradovi i županije ide na povoljniju cijenu. Ozračje neizvjesnosti i zabrinutosti se sasvim smirilo - kazao je Plenković. Osvrnuo se i na stanje u energetici i popunjenost hrvatskog skladišta plina, prenosi Jutarnji.

- Okoli je prema planu na 90 posto popunjenosti plinom. Mora se naći rješenje za limitiranje cijena plina. Nevjerojatan je rast cijena plina na tržištu koje dovode u nezavidan položaj na tržištu, kazao je premijer. - Želim se osvrnuti i na jučerašnju sjednicu NO Ine gdje je na prijedlog Vlade došlo do opoziva članova uprave. Otišli su bez otpremnina. Zadaća koje ćemo dati novim članovima Ine je da se mora intenzivno pristupiti na promjeni korporativnog modela upravljanja kako do ovoga više ne bi došlo – rekao je premijer, piše Jutarnji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook