Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Oni koji su pozivali na zatvaranje, sad traže apsolutno otvaranje. E pa ne može to tako'

Plenković je apelirao na sve da još malo izdrže da poslije svi zajedno krenemo u normalizaciju života

  • Davorin Visnjic/PIXSELL - Plenković

    Davorin Visnjic/PIXSELL


Danas je održana sjednica Vlade. Uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković. Premijer Plenković najprije se zahvalio ministru Tomi Medvedu i potpredsjedniku Vlade, Borisu Miloševiću, na angažmanu u potresom pogođenom području.

Oprezno s popuštanjem mjera

-Brojevi padaju, smanjuje s i broj preminulih te je važno na nastavimo ovaj trend. Brojne zemlje pooštravaju mjere. Mi smo, za razliku od njih došli u poziciju da postupno možemo popuštati mjere. Mi nemamo taj luskuz da budemo samo u cipelama epidemiologa ili gospodarstvenika jer moramo voditi računa o svemu - kazao je premijer. 

Osvrnuo se i na jučerašnji prosvjed poduzetnika i kazao da Vlada s pravom na izražavanje nezadovoljstva nemaju nikakav problem. - Ipak, moramo uzeti u obzir argumente. Podsjećam, brojne zemlje imaju policijski sat i sve trgovine su zatvorene. Mi smo rekli da neće biti potpunog lockdowna i policijskog sata. Sada kad je situacija bolja, oni koji su pozivali na zatvaranje, traže apsolutno otvaranje. E pa ne možemo to tako. To tako ne ide - rekao je i dodao kako je više obrađeno više od 90 posto zahtjeva za isplate u prosincu te su mjere za održanje radnih mjesta produljene.

Plenković je apelirao na sve da još malo izdrže da poslije svi zajedno krenemo u normalizaciju života. -Ako 15. veljače trendovi budu dobri, mi ćemo nešto učiniti. Nećemo oklijevati - rekao je, prenosi  Dnevnik.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook