Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ NA SKUPU KLUBA ZASTUPNIKA HDZ –A: Do sada smo u cestogradnju uložili 500 milijuna kuna, a nastavljamo s izgradnjom brze ceste, sjeverne obilaznice Zagreba

Koliko znam, teško da će biti spalionice u Konjščini, komentirao je prosvjed KESK – a premijer u Mariji Bistrici


Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko - zagorske županije danas je bila domaćin Klubu zastupnika HDZ-a Hrvatskog sabora koji po sedmi put u ovom sazivu ima svoju sjednicu izvan Sabora. Nakon Visokog u Varaždinskoj županiji, Virovitice, Velike Gorice, Bakra, Bjelovara te Slavonskog Broda zastupnici su se u našli u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Uz zastupnike HDZ-a Hrvatskog sabora na sjednici je bio i predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te ministri u Vladi.

Događanje je započelo proširenom sjednicom Županijskog odbora, a potom je uslijedila sjednica Kluba zastupnika. Klub zastupnika HDZ-a imao je priliku čuti koje sve projekte središnja vlast provodi u Hrvatskom zagorju. - Ovo je kvalitetna i dobra praksa, odazvao se veliki broj zastupnika, teme su aktualne. Važno je istaknuti što smo kao Vlada RH 4 godine radili na području KZŽ i danas. Mogu reći da iz onog kataloga projekata s kojima smo izašli u parlamentarne izbore prije 4 godine, maltene nema niti jednog projekta koji nije realiziran ili nije u visokoj fazi realizacije, od gradnje prometne infrastrukture, željeznice, vrtića, rekonstrukcije kulturnih spomenika, od činjenice da smo kroz poreznu reformu uistinu velik dio JLS, pa i Krapinsko – zagorsku županiju podebljali s milijunima kuna dodatnih sredstava, pa mislim da KZŽ uz podršku ove Vlade uistinu ide lijepim koracima prema naprijed. Sjednica Vlade koja je bila u Krapini samo je okvir onoga što ćemo raditi kada ujesen, uvjeren sam, opet dobijemo povjerenje naših građana – rekao je predsjednik ŽO HDZ – a i saborski zastupnik Žarko Tušek, dodavši da se polovicom ove godine očekuje raspisivanje natječaja za nastavak gradnje brze ceste koja je zastala nadomak Marije Bistrice.

Kako je tijekom sjednice izvan hotela trajao prosvjed KESK – a, novinari su Tušeka pitali za komentar. - Mislim da je sve o tome rekao načelnik Mirko Krznar na svojem Facebooku, potpisujem riječi koje je rekao i uvjeren sam da će tako biti. A današnji prosvjed smatram prije svega skretanjem pozornosti s ključnih tema koje se odvijaju na području KZŽ, u radu uprave Krapinsko – zagorske županije i činjenice da je krucijalni projekt, starački dom, doživio debakl i neke druge situacije. Neki ljudi na ovakav način pokušavaju određene ljude motivirati da ometaju ovakav skup, iako je to njihovo demokratsko pravo. Ja osobno smatram ono što je napisao načelnik, da spalionice neće biti – neće je biti i prestanimo jednom s tim – rekao je Tušek.

I predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je prosvjed. – Prosvjednike nisam vidio, ali sam čuo da je skup. Koliko znam, teško da će biti spalionice u Konjščini – kratko je rekao predsjednik Vlade.

Plenković je zahvalio je na gostoprimstvu predsjedniku ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarku Tušeku i načelniku Marije Bistrice Josipu Miličkom te rekao kako je to bio jedan u nizu redovitih sastanaka sa Županijskim odborom HDZ-a KZŽ s ciljem informiranja o stanju brojnih projekata koje Vlada podupire u ovoj županiji. Podsjetio je da je za sv. Nikolu, 6. prosinca prošle godine, Vlada RH održala svoju sjednicu u Krapini gdje je podržala brojne projekte i donijela strateške odluke o razvoju KZŽ, da su bili u Mariji Bistrici kada se otvarala dionica brze ceste, kao i da se redovito ulaže u cestogradnju u ovoj županiji. – Što u investicije, a što u održavanje infrastrukture u mandatu ove Vade investirano je 500 milijuna kuna i s time ćemo nastaviti i dalje, posebice u nastavak izgradnje brze ceste koja je u biti sjeverna obilaznica grada Zagreba. Investiramo i investirat ćemo i u brojne projekte koji se odnose na poduzetništvo, europske projekte, aktivnosti vezane uz poljoprivredu, u sve ono što može kontinentalni turizam dati Hrvatskom zagorju. Drago mi je da smo u Mariji Bistrici, mjestu hodočašća za brojne domaće i strane turiste, uvijek je ovdje ugodno biti i čuti kako još može Vlada pomoći razvoju Hrvatskog zagorja – rekao je Plenković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook