Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković čestitao zastupnicima: 'Usvojeni zakon preduvjet je obnove nakon potresa'

Izmjenama Zakona o obnovi koji je usvojio sabor proširuje se primjena zakona s područja Zagreba i okolice na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županije koje su teško stradale u razornom potresu 29. prosinca


Premijer Andrej Plenković čestitao je saborskim zastupnicima na usvajanju Nacionalne razvojne strategije do 2030., Odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa i novog Zakona o obnovi koji je preduvjet za pokretanje obnove nakon potresa, prenosi Index.hr.

Usvajanjem Zakona o obnovi imamo preduvjete za poduzimanje svih mjera koje će omogućiti povratak u normalni život, saniranje šteta, kvalitetnu i održivu obnovu te revitalizaciju gospodarstva na potresom pogođenom području, objavio je premijer u petak popodne na Twitteru.

Premijer je napomenuo i da će vlada do 15. srpnja izmijeniti Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori radi daljnjeg rasterećenja gospodarstvenika.

Nacionalna razvojna strategija Hrvatske do 2030. krovni je strateški dokument za razvoj hrvatske države i okvir za izradu svih lokalnih, regionalnih i nacionalnih strategija.

Izmjenama Zakona o obnovi koji je usvojio sabor proširuje se primjena zakona s područja Zagreba i okolice na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županije koje su teško stradale u razornom potresu 29. prosinca.

Mostov prijedlog zakona o ukidanju obveznih članarina u HGK nije prošao u saboru već je usvojen zaključak vladajuće većine kojim se zadužuje vlada da izradi prijedlog reforme HGK.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook