Prethodni članak
Sljedeći članak

Pjesničkom Varaždinu, s ljubavlju


Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u Svetom Križu Začretju ponovo su zajedno obilježile mjesna Općinska knjižnica i čitaonica te udruga za očuvanje baštine i promicanje kulture življenja, „Djedovina“.

Tim je povodom u Žitnici, 5. 11. organizirana pjesničko – glazbena večer pod naslovom „Pjesničkom Varaždinu, s ljubavlju“. Naslov objašnjava poezija šestoro zagorskih pjesnika koji su unazad nekoliko godina za svoje pjesme nagrađeni na uvaženom varaždinskom recitalu „Senje i meteori“, a to su: Grozdana Drašković iz Huma na Sutli, Marija Hlebec iz Krapine, Nada Jačmenica iz Svetoga Križa Začretja, Đurda Lovrenčić iz Pačetine, Darko Raškaj iz Lobora te Vladimir Šuk iz Oroslavja. Stihove su interpretirali Gordana Kamenečki te sami autori, a prigodni glazbeni program je izvela na klaviru Anja Šoštarić. Voditeljica programa bila je Doroteja Jačmenica Pušenjak.

Uz publiku iz raznih dijelova naše županije, pjesničkoj poveznici Začretja i Varaždina nazočio je i gospodin Tugomir Orak, predsjednik Varaždinskog književnog društva te organizator recitala „Senje i meteori“. Svim autorima te izvođačima, uz cvijeće i simbolične darove, čestitao je načelnik općine Sveti Križ Začretje, gospodin Marko Kos. Na kraju programa i druženja, nazočne su dočekale košare pune knjiga s kojima ih je, povodom Mjeseca hrvatske knjige, počastila udruga „Djedovina“.

Bilo je to ugodno i produhovljeno druženje koje je umnogome obogatilo kulturni sadržaj života našega zavičaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook