Prethodni članak
Sljedeći članak

Pitali smo neke od vlasnika noćnih klubova u Zagorju što misle o preporukama HZJZ-a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) nadopunio je preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove


Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) nadopunio je preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove, čijim se vlasnicima preporučuje da rad klubova organiziraju na otvorenom te onemoguće rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima.

Iz HZJZ-a ističu da su nadopunili preporuke noćnim klubovima radi zaštite djelatnika i posjetitelja u skladu s trenutnim stanjem epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. Nova je preporuka da se rad noćnog kluba organizira na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, kao i da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima kluba.

Klubovi koji nemaju mogućnost rada na otvorenom i dalje mogu nastaviti raditi po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata poput kafića. Novina je i da se zabranjuje funkcija prostora plesnih podija, umjesto čega se preporučuje postavljanje stolova i stolica uz distancu od 1,5 metra.

 Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji za medije rekao da su jučer promijenili preporuke za rad noćnih klubova.  - Dali smo snažnu preporuku da se zatvoreni dijelovi klubova zatvore. Nema plesnih podija, tamo se trebaju postaviti stolovi s razmacima. Inspekcija Civilne zaštite će to kontrolirati, odsad će i sanitarna inspekcija kontrolirati to. Dat ćemo i dodatno pojašnjenje temeljem kojega će sanitani inspektor i epidemiolog moći zatvoriti klub na neko određeno vrijeme dok se ne provedu neke mjere i ne testiraju svi djelatnici. Samo ako će se utvrditi da je klub izvor zaraze - izjavio je Capak.

 

Za komentar smo pitali  Marka Kravarščana, vlasnika Roof Cluba u Zaboku koji radi dvije godine. – Za naš klub su to užasne vijesti jer nitko nije u dobroj poziciji dok se zatvara. U Zagorju nije bilo niti nikakvih problema niti žarišta u klubovima. Bojimo se za opstanak, pogotovo jeseni jer mislimo da će preporuke preći u zakon i mislim da će opet biti 'lock down' – rekao je Kvaraščan.

 

- Unatrag nekoliko mjeseci ukinuli smo noćni program u City Caffeu, neovisno o preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako će ostati dok se situacija s koronavirusom ne popravi i ne smiri. Do daljnjeg nećemo organizirati evente u unutarnjem dijelu prostora, a za vanjski prostor još ćemo vidjeti – rekao nam je Darko Tomek, vlasnik City Caffea u Zaboku.

Vlasnici drugih klubova u Zagorju nove preporuke nisu htjeli komentirati.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook