Prethodni članak
Sljedeći članak

Pedesetoro djece iz svih krajeva naše županije sudjelovalo je na 20. izdanju kumrovečke „Dječje likovne kolonije“

„Dječja likovna kolonija“ u organizaciji Društvo naša djeca Kumrovec održana je protekle subote u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec


Tradicionalna Dječja likovna kolonija u svojem je jubilarnom 20. izdanju ove godine okupila 50-ak djece iz 10 društava „Naša djeca“ s područja Krapinsko-zagorske županije. Pod vodstvom akademske slikarice Maje Vukina Bogović ove su godine djeca oslikavala kišobrane i ponovno napravila velik broj jako lijepih radova.

U kratkoj uvodnoj svečanosti otvorenja kolonije prisutne je ispred organizatora, Društva naša djeca Kumrovec pozdravila predsjednica Ivana Škvorc te zahvalila svima na sudjelovanju i potpori bez koje ne bi bilo moguće ostvariti ovako lijep jubilej. Potom su se djeci i voditeljima obratili načelnici Robert Šplajt i Ksenija Krivec Jurak zaželjevši djeci uspješan rad i lijepo druženje, a DND-u Kumrovec te voditeljici Maji Vukina Bogović uručili su i prigodne darove.

Šplajt: „Dvadeseta obljetnica veliki je uspjeh s kojima se malo DND-ova može pohvaliti“

– Drago mi je što već dvadeset godina naš DND Kumrovec organizira ovu likovnu koloniju. Velik je to uspjeh i stvarno ju maksimalno podržavamo i ubuduće ćemo to činiti. Mislim da se malo DND-ova može pohvaliti takvom tradicijom. Možemo stvarno biti ponosni na naš DND i na sve ono što oni rade da bi naša djeca imala bolji život, bolje djetinjstvo – rekao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

U ime Općine Zagorska Sela okupljene je pozdravila načelnica Ksenija Krivec Jurak:

– Puno puta volimo naglašavati da općina nije mjesto, niti zgrade, nego ljudi. Vi ste ti mozaici koji svojom dragocjenošću tkate ovo mjesto, dajete mu značaj i važnost koja se novcem ne može kupiti. Stvarno sam ugodno iznenađena kad vidim koliko lijepi broj vas se skupio. Ovdje u Kumrovcu ćete ostaviti svoj trag, dat ćete ono najvrednije što imate, a to je vaš talent – obratila se djeci načelnica Zagorskih Sela.

– Zahvalila bih svima vama koji ste me uzeli za voditeljicu zato jer je to meni velika čast i svaki put kroz godinu razmišljam što bi radili sljedeću. Ovdje djeca mogu vidjeti kako izgleda kad daješ sebe i djeluješ kao volonter pa će i oni kad narastu, na isti način ostalu djecu dovoditi na neka takva lijepa događanja – rekla je prigodom otvaranja voditeljica kolonije Maja Vukina Bogović.  

Retrospektivna izložba dječjih radova svih proteklih 20 godina

Uslijedio je radni dio kolonije gdje su djeca prema uputama voditeljice i uz pomoć mentorica oslikavala kišobrane koji su potom svi bili izloženi u prostoru Starog sela. Osim kišobrana, okupljeni su mogli razgledati i retrospektivnu izložbu s izloženim radovima koji su nastajali na likovnim kolonijama svih ovih 20 godina. Društvo „Naša djeca“ Kumrovec posebno zahvaljuje Općini Kumrovec, Krapinsko-zagorskoj županiji i Muzeju Staro selo Kumrovec na dugogodišnjoj potpori i suradnji zahvaljujući kojima se Dječja likovna kolonija u Kumrovcu uspješno održava već dvadeset godina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook