Prethodni članak
Sljedeći članak

Pčelari, dostavite uzorke meda do 21. studenog

Pripreme za 20. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko – zagorske županije


 Krapinsko – zagorska županija raspisala je Javni poziv za 20. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko – zagorske županije kojim se pozivaju pčelari da se prijave za natjecanje u ocjenjivanju kvalitete i izvrsnosti meda i kvalitete vlastitog rada. Organizatori Ocjenjivanja i izložbe meda Krapinsko-zagorske županije su Krapinsko – zagorska županija, Općina Hrašćina i Savez pčelarskih udruga KZŽ. Ocjenjivanje meda se provodi u dvije odvojene kategorije i to za med proizveden s pašnog područja unutar teritorija KZŽ te izvan njenog teritorija.

Na ocjenjivanje za bilo koju od navedenih kategorija mogu se prijaviti pčelari koji imaju prebivalište u KZŽ ili oni koji imaju prebivalište izvan županije, ali su članovi jedne od pčelarskih udruga sa sjedištem u KZŽ i imaju registrirani pčelinjak na području županije. Uzorci moraju biti dostavljeni u dvije staklenke zapremine od 370 ml (450 grama) te u jednoj staklenki od 720 ml (900grama), a svaka mora biti zatvorena novim metalnim poklopcem bez oznaka, odnosno litografije te označena jedinstvenom šifrom koju određuje udruga. Uz uzorak pčelari moraju dostaviti i popratnu dokumenatciju. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kuna po uzorku meda, a uzorci se mogu dostaviti 21. studenog ove godine u vremenu između 8 i 13 sati u Krapinsko-zagorsku županiju, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Ljudevita Gaja 2, prvi kat.

Na temelju izvršenog bodovanja uzorcima meda biti će dodijeljena zlatna, srebrna i brončana medalja, a izložba meda održat će se 17. prosinca u Općini Hrašćina. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete kontaktirati na broj telefona 049/329-084 ili na email [email protected] 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook