Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada cijene svih proizvoda vraća na one prije uvođenja eura?


Pala je odluka - Vlada će na kraj poskupljenjima stati tako da će ograničiti cijene svih proizvoda i vratiti ih na iznose na razinu na kojoj su bili prije uvođenja eura, neslužbeno doznaju 24 sata.

Taj portal piše i kako bi Vlada na sutrašnjoj sjednici trebala donijeti novu uredbu koja se razlikuje od prethodnog ograničavanja cijena namirnica. Ta prva uredba ograničila je cijene devet osnovnih namirnica, dok će nova uredba ograničiti cijene svih artikala i vratiti ih na iznose prije uvođenja eura, iako još nije poznato hoće li se raditi od cijenama s početka ili kraja prosinca.

Nova uredba trebala bi kao i ostale ostati na snazi do kraja ožujka, a neslužbeno doznajemo da su se razmatrali i prijedlozi da se ograniče cijene svih usluga (ugostitelji, frizeri...), ali se od toliko širokih mjera ipak odustalo i došli su do zaključka da treba ostati na hrani i piću.

Prema Vladinim analizama, riječ je u puzajućem rastu cijena i nije problem samo u zaokruživanju već i u postupnom povećanju cijena i prije uvođenja eura, pišu 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook