Prethodni članak
Sljedeći članak

Pacijenti u Zagrebu i Varaždinu pušteni kući. Još jedno trovanje u Splitu?

Policijsko postupanje se nastavlja


Splitska policija potvrdila je Dalmatinskom portalu kako je danas oko 13.15 sati u ugostiteljskom objektu u Splitu muškarac osjetio tegobe u grlu nakon što je popio bezalkoholno piće.

'Muškarac je prevezen na pružanje liječničke pomoći i u tijeku je poduzimanje mjera i radnji kako bi se utvrdilo činjenično stanje', ističu. Policija je još jedan slučaj evidentirala 20. listopada.

'Policijski službenici su poduzeli sve potrebne mjere i radnje radi kako bi se utvrdile činjenice i sačinili potrebna pismena te Državnom inspektoratu uputili izviješće kako bi poduzelo mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O događaju ćemo obavijestiti i nadležno općinsko državno odvjetništvo', poručuju.

Zagrebačka policija se oglasila o trovanjima nakon konzumacije pića koje proizvodi Coca-Cola. U priopćenju navode kako je svih šest osoba koje su se od jučer javile u bolnicu pod sumnjom na trovanje pićima pušteno kući. Sedmi je slučaj, podsjetimo, čovjek koji je u Rijeci hospitaliziran prije četiri dana. Navode i kako utvrđuju sve relevantne činjenice te da su o dosad utvrđenom obavijestili nadležne institucije, prenosi Index.

"Policijska uprava zagrebačka je tijekom jučerašnjeg popodneva, 7. studenoga i danas prijepodne zaprimila nekoliko dojava o osobama koje su zatražile liječničku pomoć zbog određenih nuspojava koje bi se mogle dovesti u vezu s konzumacijom bezalkoholnog pića. Nakon pružene liječničke pomoći u zdravstvenim ustanovama, svih šest osoba je pušteno na kućnu njegu.

Tijekom postupanja policijski službenici proveli su očevid, izuzeli određene predmete, obavili razgovore s više osoba te su o svim dosadašnjim saznanjima obavijestili nadležne institucije kako bi poduzele mjere iz svoje nadležnosti.
Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja", priopćila je policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook