Prethodni članak
Sljedeći članak

Pacijentu dali krivu krvnu grupu. Evo kako je sve završilo...

Riječ je o nenamjernoj greški...


Na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu u subotu je pacijentu dana kriva transfuzija krvi, pacijent se trenutno osjeća dobro, a u bolnici će se provesti izvanredni unutarnji nadzor, priopćili su u ponedjeljak iz te bolnice.

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice. Pojasnili su da je doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta, transfuzijom dana drugom pacijentu, kojemu nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19.30 sati, a sat kasnije pacijent je dobio temperaturu. Radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja.

Iz čakovečke bolnice naglasili su kako dodatnih komplikacija nije bilo i da je pacijent stabilno. Županijska bolnica u Čakovcu odmah je taj događaj prijavila Ministarstvu zdravstva, a ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović zatražio je očitovanje od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta te će se izvanredni unutarnji nadzor obaviti u četvrtak, 5. svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook