Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo je muškarac koji je noćas ubio svoje troje djece

Na Facebooku je ostavio i oproštajno pismo u kojemu otkriva mogući razlog ovog monstruoznog čina


Harald Kopitz (56), koji je u noći s petka na subotu oko 2 ujutro u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, nakon toga je uzeo zasad nepoznato sredstvo kojim je namjeravao počiniti samoubojstvo, donosi Jutarnji list.

Kako saznajemo, Kopitz je prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Bio je pothlađen kad je dovezen u bolnicu i bez svijesti te je smješten u jedinicu intenzivne skrbi, a u tijeku je dijagnostički postupak kako bi se utvrdilo o kakvom se sredstvu radi te ima li neke druge kronične bolesti. Zasad je stabilan i pod intenzivnom liječničkom skrbi, saznajemo u KBC-u Sestre milosrdnice.

Kao što smo ranije izvijestili, policajci su ga omamljenog pronašli u penthouseu u urbanoj vili u kojoj je počinio zločin i odveli na liječenje.

Iskusni konzultant

Harald Kopitz je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

Kopitz je, inače, iz Beča i ima i vlastitu konzultantsku tvrtku.

Podsjetimo, on je noćas usmrtio troje vlastite djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine. Prizor tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu. "Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija koja je oko 10 sati objavila i službeno priopćenje.

- Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Oproštajno pismo na „Fejsu“

Monstruozni otac na svojem je Facebook profilu oko ponoći, dva sata prije gnjusnog čina, objavio i oproštajno pismo čiji sadržaj donosimo u cijelosti, a u slobodnom prijevodu autora ovog teksta.

„Zbogm svima. Odlazim jer više ne mogu. Ljubav mog života..., napustila me jer je moja bivša žena, ....., bila jako loša prema njoj i zato što nemam novca. Sve što sam probao zadnjih godinu i pol dana bilo je bezuspješno i nisam se uspio vratiti na posao. A i braća iz masonske lože kao što su (navodi imena trojice muškaraca) nisu htjeli pomoći, čak se nisu ni na telefon više javljali. Samo moji prijatelji i moj brat su mi pomogli koliko su mogli. Ali sada sam na kraju. Zato zbogom...“, sadržaj je potresne objave. Namjerno nismo objavili imena prozvanih kako im ne bismo narušili privatnost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook