Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorenje nove sportske dvorane u Zlatar Bistrici očekuje se početkom svibnja

Kada se za to stvore povoljne vremenske prilike, ići će se u uređenje parkirališnog prostora kojeg je Općina kupila uz Sportski prolaz. Taj će se prostor koristiti kao parkiralište za dvoranu i kao javni prostor


Gradnja nove školske sportske dvorane u Zlatar Bistrici napreduje. – Župan Kolar, stručne osobe u vođenju gradnje i ja obišli smo dvoranu i utvrđeno je da stanje izgradnje gotovo prati dinamički plan te nema pokazatelja koji bi mogli usporiti tu dinamiku. Započela je ugradnja određene opreme i dio unutrašnjeg uređenja – kaže načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Druga faza

Dodaje da je dogovoreno da se dvorana proširi jedan metar prema dosadašnjem asfaltiranom rukometnom igralištu, slijedi i uređenje okoliša, a u drugoj fazi, kada se za to stvore povoljne vremenske prilike, ići će se u uređenje parkirališnog prostora kojeg je Općina kupila uz Sportski prolaz. – Taj će se prostor koristiti kao parkiralište za dvoranu, a moći ćemo ga koristiti i kao javni prostor – kaže Miholić. Važno je da će prilaz OŠ Zlatar Bistrica biti usmjeren sa Sportskog prolaza, kako bi se smanjio pritisak na državnu cestu D29. – Sadašnji prilaz školi s državne ceste je loše i opasno rješenje i ne može na tome ostati. Na tom tragu će se nakon završetka dvorane riješiti i to pitanje, tako da s glavne ceste bude isključivo samo moguć prilaz dostavnim vozilima za redovno snabdijevanje kuhinje škole i slično. Sav drugi javni prijevoz, pa i onaj koji mi kao Općina financiramo za učenike, bit će usmjeren na to parkiralište – napominje načelnik. Otvorenje sportske dvorane trebalo bi, prema dinamičkom planu, biti početkom svibnja.

Povećanje iznosa za novorođenu djecu

Kroz mjesec do mjesec i pol dana očekuje se i daljnji nastavak dovršetka dogradnje dječjeg vrtića. – Vjerujem da će vrtić biti spreman za novu pedagošku godinu. Imamo velik priljev novorođenčadi, pa će biti više polaznika jasličke grupe, stoga ćemo otvoriti još jednu jasličku skupinu. Time će na duži period biti riješeno pitanje vrtića u Zlatar Bistrici, koji će moći primiti između 110 i 115 mališana, ovisno o tome kojoj odgojnoj grupi pripadaju te uvjetima pedagoških standarda – kaže načelnik. Sukladno činejnici da je Općina Zlatar Bistrica općina prijatelj djece, načelnik je predložio da se poveća iznos koji se dodjeljuje roditeljima novorođene djece, za prvo dijete s 1500 na 2000 kuna, a za svako daljnje dijete po 2000 kuna više. – Prijedlog će, vjerujem, ovih dana prihvatiti Općinsko vijeće. Nije to ogromna svota, ali je na tragu politike koju vodimo prema mladima i roditeljima i okviru trenutne situacije i naših proračunskih mogućnosti – dodaje Miholić.

Javna rasvjeta

Od ostalih bitnih aktivnosti, načelnik je izdvojio završenje proširenja javne rasvjete u Ulici hrvatskih branitelja, koja je dobila LED rasvjetu. – Od kada je asfaltirana i s uređenom pješačkom stazom, ulica se pretvorila u veliku šetnicu, a na dan obilježavanja pada Vukovara, bila je puna lampiona. Ovih dana krećemo s objavom natječaja za još jednu prometnicu koja izlazi upravo iz Ulice hrvatskih branitelja. To je nova prometnica za koju smo otkupili zemljište i dobili građevinsku dozvolu, prema Gornjoj Brestovečkoj, čime se dalje razvija centar, kako smo planirali – kaže načelnik. Ujedno, u idućih 10 – ak dana kreće se s realizacijom projekta WiFI4EU, za kojeg je Općina dobila bespovratna sredstva. – Na 10 točaka na području općine, gdje je to tehnički moguće izvesti, postavit će se pristupne točke internetu koji će biti besplatan. To je potez koji je najviše usmjeren mladima, koji se okupljaju na tim mjestima, no taj će internet moći korstiti i oni koji žive blizu tim točkama – kaže načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook